Gemeente Tiel


Voetveer een week uit de vaart

Het voetveer Tiel-Wamel is in de week van maandag 11 tot en met vrijdag 15 september uit de vaart. In deze week worden de voorbereidingen getroffen voor de aanleg van een nieuwe veerstoep aan de kant van Wamel.

Tijdelijke damwand
In de week dat het veer uit de vaart is wordt er een tijdelijke damwand rondom de oude veerstoep geslagen. Hierdoor ontstaat er een droge ruimte waarin de aannemer de komende zes weken aan het werk gaat. Om veiligheidsredenen kan het voetveer tijdens het slaan van de tijdelijke damwand niet aanleggen.

Nieuwe veerstoep
De fundering van de bestaande veerstoep is slecht en de bestaande stalen damwand is dringend aan vervanging toe. De aannemer gaat een nieuwe veerstoep maken met daarop een nieuw wegdek. De oude damwand wordt verwijderd en vervangen. De nieuwe veerstoep zal smaller zijn dan de vorige. Rijkswaterstaat stelt hiervoor eisen onder andere in verband met de ruimte voor de rivier.

Tijdelijke pontons
Nadat de tijdelijke damwand is aangebracht komen er ook twee tijdelijke pontons met een brug. De Hendrikus zal hier de komende zes weken aanmeren. Als de werkzaamheden klaar zijn zal het voetveer nog éénmaal een week uit de vaart zijn. Dat is het moment waarop de tijdelijke damwand weer afgebroken wordt.

Kosten
De aanleg van de nieuwe veerstoep kost circa euro 250.000,- tot euro 300.000,-. Met deze investering is de veerstoep de komende decennia weer te gebruiken. De veerstoep aan de kant van Tiel is enige tijd geleden al grondig gerenoveerd.

stuur naar een bekende stuur naar een bekende Laatst bijgewerkt: 07 september 2006