Ingezonden persbericht


Beste werkgever van nederland start tweede csu meewerkweek

Directievoorzitter Van Hulten aan de slag bij KLM voor technische schoonmaak Boeing 747

Uden, 8 september 2006 - Tijdens de tweede CSU MeewerkWeek in de weken van 11 en 18 september werken directie en managers van schoonmaak- en beveiligingsorganisatie CSU minstens een dagdeel mee op de werkvloer. De CSU MeewerkWeek, het echte werk de baas, is een initiatief van CSU, dat bekend staat als ´mensenbedrijf´ en dat afgelopen jaar goud won in de verkiezing van Beste Werkgevers van Nederland.

CSU staat graag dicht bij haar mensen. Door de managers mee te laten draaien in de core business van de organisatie, blijven zij betrokken bij het werk en de mensen op de werkvloer. Ook krijgen zij zo ook meer inzicht in processen, logistiek en andere zaken. Dat leidt tot meer begrip voor elkaar en het sneller doorvoeren van eventuele verbeteringen. De CSU MeewerkWeek heeft vorig jaar voor het eerst plaatsgevonden. De vele positieve ervaringen van management, medewerkers én klanten zijn aanleiding geweest om de CSU MeewerkWeek jaarlijks te houden.

Grote beurt Boeing 747
De CSU MeewerkWeek wordt gehouden bij veel verschillende klanten van CSU die afkomstig zijn uit de meest uiteenlopende branches en zich in het hele land bevinden. Directievoorzitter Frie van Hulten sluit de CSU MeewerkWeek af door op vrijdag 22 september een dag mee te werken bij CSU´s grootste klant KLM. Op Schiphol werkt hij in een bijzondere omgeving mee aan de technische schoonmaak van een Boeing 747. Het toestel wordt totaal gestript tijdens ´een grote beurt´. CSU verricht er o.a. gespecialiseerde cockpitreiniging, vervangt en onderhoudt isolatiematerialen en maakt vleugels en wielkasten schoon. Ook de dragende constructie onder de vloer wordt op specialistische wijze met de hand gereinigd. Van Hulten gaat tevens meewerken in de bijzondere omgeving van de nieuwe motorenwerkplaats van KLM waar vliegtuigmotoren worden gerepareerd en gereviseerd.

Andere voorbeelden van werklocaties zijn o.a. het Ministerie van Verkeer en Waterstaat in Den Haag, het Afval Energie Bedrijf in Amsterdam, en het ROC in Eindhoven. Waar de schoonmaakwerkzaamheden redelijk snel zijn in te passen, vraagt een paar uur meedraaien in de beveiliging meer voorbereiding. Om over de juiste papieren te beschikken moeten de managers die beveiligingswerkzaamheden verrichten hiervoor eerst een opleiding volgen.

CSU Total Care is vanuit zo'n 30 vestigingen landelijk actief in schoonmaak en beveiliging. Het bedrijf biedt werk aan 8.500 mensen en behoort tot de top drie van schoonmaakbedrijven en tot de top vijf van beveiligingsbedrijven in Nederland. De afgelopen jaren ontving CSU diverse nominaties en prijzen. Door Great Place to Work, een initiatief van de Europese Commissie, werd CSU in 2004, 2005 en 2006 uitgeroepen tot één van de Beste Werkgevers van Nederland. CSU behoort tot de trendsetters op het terrein van Leren in de Organisatie en ontving in 2005 de Learning Award van Great Place to Work. CSU Security werd in 2005 uitgeroepen tot meest klantgerichte beveiligingsorganisatie. Meer informatie is te vinden op www.csu.nl.

Noot voor de redactie,