Gemeente Sittard-Geleen

charset="utf-8"

PERSBERICHT

Wethouder opent viaduct Rijkswegboulevard-Middenweg

Sittard-Geleen, 08-09-2006 * Wethouder Ingrid Widdershoven neemt maandag 11 september om 11.15 uur het viaduct officieel in gebruik, dat de Rijkswegboulevard over de Middenweg voert. Met de openstelling van dit viaduct is een nieuwe mijlpaal bereikt in de aanleg van de Rijkswegboulevard/Westelijke Randweg.

De ingebruikname van het viaduct betekent een belangrijke verbetering voor automobilisten en fietsers. De zogenaamde bypass, de omleidingsroute die voor de nodige verkeershinder zorgde, wordt namelijk opgeheven. Het opheffen van de bypass houdt tevens in dat volop gewerkt kan worden aan de verdere aanpak van de Middenweg, die verdiept wordt aangelegd. Verwacht wordt dat deze werkzaamheden in november zijn voltooid.

Afsluiting
Een en ander betekent echter wel dat het deel van de Middenweg onder de spoorlijn Maastricht-Sittard, dat de verbinding vormt tussen de Westelijke Randweg en het kruispunt Bergerweg, vanaf maandag 11 september gedurende 7 weken volledig wordt afgesloten. De Westelijke Randweg tussen de Laan van Algarve en de Middenweg wordt dan alleen gebruikt voor het (werk)verkeer van en naar het in aanbouw zijnde ziekenhuis. In verband met de afsluiting zijn de omleidingsroutes aan de nieuwe situatie aangepast. Volgens de planning worden de gehele Rijkswegboulevard, de Westelijke Randweg en de Middenweg rond de jaarwisseling voor alle verkeer opengesteld.


---