Verzamelberichten zaterdag

's-Hertogenbosch, 09-09-2006

Aanhoudingen voor winkeldiefstal

s-Hertogenbosch vrijdagavond zijn in verschillende winkels in s-Hertogenbosch vier winkeldieven aangehouden. Een 49-jarige man uit s-Hertogenbosch werd in een winkel aan de Helftheuvelpassage aangehouden toen hij een elektrisch scheerapparaat wegnam. In een winkel aan de Arena werden drie meisjes van 15 jaar uit s-Hertogenbosch, Lieshout en Ammerzoden aangehouden toen ze werden betrapt op het wegnemen van sieraden. Tegen allen is proces-verbaal opgemaakt.


----

Heesch Vrijdagmiddag is een 52-jarige man uit Oss aangehouden. Hij werd in een winkel aan de Cereslaan in Heesch betrapt toen hij klusspullen wegnam. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor bedreiging

s-Hertogenbosch Vrijdagavond is een 41-jarige man uit s-Hertogenbosch aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op de Copernicuslaan in s-Hertogenbosch een 18-jarige plaatsgenoot met een mes te hebben bedreigd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is hij heengezonden.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

Heusden In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 24-jarige man uit de gemeente Heusden aangehouden. In een woning in de gemeente Heusden had hij zijn moeder mishandeld en bedreigd. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Rijden onder invloed rijbewijs ingevorderd

Drunen In de nacht van vrijdag op zaterdag, even voor 00.30 uur, werd op de Beethovenlaan in Drunen een 47-jarige vrouw uit die plaats bekeurd. Ze reed met een auto terwijl ze te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg ze ook een rijverbod van 7 uur en werd haar rijbewijs ingevorderd.

Man aangehouden voor mishandeling

Drunen In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 20-jarige man uit Vlijmen aangehouden. Op het Raadhuisplein in Drunen had hij een 18-jarige man uit Waalwijk mishandeld. De man uit waalwijk zat op een trapje met naast zich zijn fiets. Toen de man uit Vlijmen de fiets pakte, nam de Waalwijker hem terug. Daarbij kreeg hij verschillende klappen, waarbij hij verschillende verwondingen aan zijn hoofd opliep. De Man uit Vlijmen is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

s-Hertogenbosch In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 47-jarige man uit s-Gravenhage aangehouden. De man wordt ervan verdacht in de woning van zijn 35-jarige ex-vriendin in s-Hertogenbosch haar te hebben mishandeld. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Man aangehouden voor bedreiging

Rosmalen In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 35-jarige man uit s-Hertogenbosch aangehouden. Zowel in Schaijk, als op de A59 en de A2 had hij zijn ex-vriendin bedreigd. Op een parkeerterrein langs de A2 onder Rosmalen kon de man worden aangehouden. Bij zijn aanhouding sloeg hij een van de politiemensen in het gezicht. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Man aangehouden voor bedreiging

s-Hertogenbosch Zaterdagmorgen is een 19-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man bedreigde de conducteur van de Spoorwegen die hem een bekeuring gaf voor het reizen zonder plaats bewijs. De man is aangehouden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is hij heengezonden.

Man gewond bij eenzijdig ongeval

Sint Oedenrode Vrijdagavond is een 34-jarige man uit Oisterwijk bij een eenzijdig ongeval gewond geraakt. De man reed met zijn auto over de Boxtelseweg komende uit de richting Sint Oedenrode. In een van de flauwe bochten is hij tegen een boom gereden. De man is met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis in Eindhoven.

Man aangehouden voor mishandeling

Vught In de nacht van vrijdag op zaterdag, rond middernacht is een 27-jarige man uit Vught aangehouden. Op de Madeliefstraat in Vught mishandelde hij een 33-jarige man uit s-Hertogenbosch. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en verhoor is hij zaterdagmorgen heengezonden.

Meisje gewond bij aanrijding

Liempde Zaterdagmiddag is een 11-jarig meisje uit Liempde bij een aanrijding gewond geraakt. Het meisje zat bij haar 43-jarige moeder in de auto toen ze over de Bariereweg in Liempde reden. Daar kwamen ze in aanrijding met een bestelauto, bestuurd door een 26-jarige man uit Moergestel, die op de verkeerde weghelft reed, omdat hij net een fiets inhaalde. Het meisje is met een gebroken pols en duim overgebracht naar een ziekenhuis.

Te veel gedronken

Veghel Vrijdagavond, rond 21.15 uur, werd op de Bernhardstraat in Veghel een 57-jarige man uit die plaats bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 3 uur.

Bromfietser gewond bij ongeval

Venhorst - Vrijdagavond is een 23-jarige man uit Venhorst bij een aanrijding gewo9nd geraakt. De man reed op zijn bromfiets over het fiets/bromfietspad langs de Statenweg in Venhorst. Een auto, bestuurd door een 21-jarige man uit Venhorst, reed over de Statenweg. Bij het afslaan kwam hij in aanrijding met de bromfietser. De bromfiets is met hoofdletsel overgebracht naar een ziekenhuis in Nijmegen. Naar de toedracht van het ongeval wordt een onderzoek ingesteld.

Te veel gedronken

Uden In de nacht van vrijdag op zaterdag, rond middernacht, werd op het Mondriaanplein in Uden een 16-jarige snorfietser uit die plaats bekeurd. Hij reed op zijn snorfiets, terwijl hij te veel had gedronken. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 4 uur.


-----

Dezelfde nacht, even na 02.30 uur, werd op de Wilhelminastraat in Uden een 33 jarige man uit Oss bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. De man kreeg ook een rijverbod van 5 uur.

Aanrijding en te veel gedronken

Veghel In de nacht van vrijdag op zaterdag, rond 04.00 uur, werd gemeld dat op de Rijksweg A 50 onder Veghel een auto tegen de vangrail was gereden. Bij het ongeval raakte niemand gewond. Wel bleek, dat de beginnende bestuurder, een 20-jarige man uit Uden te veel had gedronken om met een auto te mogen rijden. Hij blies ruim vijf keer met maximaal toegestane voor beginnende bestuurders. Hiervoor is hij bekeurd. Naast die bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 7 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Jongeren aangehouden voor leksteken banden

Veghel In het weekeinde van 2 en 3 september werden in Veghel op verschillende plaatsen van totaal meer dan 40 autos banden lek gestoken. Naar aanleiding hiervan is de politie een onderzoek gestart. Dit heeft ertoe geleid dat vrijdag, in de loop van de dag, vier jongeren in de leeftijd van 16 tot 21 jaar uit Veghel zijn aangehouden. Het viertal is in verzekering gesteld en ingesloten voor verder onderzoek. De politie denkt met de aanhouding van deze vier jongeren het leksteken van de banden in het vorige weekeinde te hebben opgelost.

Te veel gedronken en geen rijbewijs

Veghel Zaterdagmiddag is op de Corridor in Veghel een 52-jarige man uit Veghel bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel had gedronken. Ook bleek, dat het rijbewijs van de man ongeldig was verklaard en hij dus zonder rijbewijs reed. Hiervoor is hij ook bekeurd. Naast de bekeuringen kreeg hij ook een rijverbod van 4 uur.

Te veel gedronken rijbewijs ingevorderd

Oss Vrijdagavond even voor 21.30 uur, werd op de Vijversingel in Oss een 72-jarige man uit die plaats bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 7 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd.


-----

Vinkel In de nacht van vrijdag op zaterdag, even na middernacht werd op de Rekken in Vinkel een 45-jarige man uit Grave voor hetzelfde feit bekeurd. Naast de bekeuring kreeg hij een rijverbod van 4 uur. De man bleek ook nog een veroordeling van 424,74 euro open te hebben staan. Na betaling is hij heengezonden.

Aangehouden voor diefstal

Heesch Vrijdagavond werd gemeld dat vanaf een bouwterrein aan de Schoonstraat in Heesch spullen werden gestolen en degenen die het hadden gedaan net met een auto waren weggereden. Korte tijd later kon de auto op Cereslaan in Heesch worden achterhaald. In de auto troffen de politiemensen de gestolen spullen. De twee inzittenden, 19 en 17 jaar uit Lith werden aangehouden. Tegen het tweetal is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor zijn ze heengezonden.

Man komt om bij ongeval

Heeswijk Dinther In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 23-jarige man uit Heeswijk Dinther bij een ongeval om het leven gekomen. De man zat als passagier in een auto die werd bestuurd door een 22-jarige man uit Heeswijk Dinther. Ze reden, rond 02.00 uur, over de Baron van Bogaerdelaan in Heeswijk Dinther. In een bocht in die weg is de auto rechtdoor gereden en tegen een boom tot stilstand gekomen. De 23-jarige passagier kwam bij het ongeval om het leven. De bestuurder raakte licht gewond. Na behandeling in het ziekenhuis is de man aangehouden, omdat hij had gedronken. Van hem is een bloedproef genomen. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Jongen aangehouden voor mishandeling

Oss In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 18-jarige jongen uit Oss aangehouden. Hij wordt ervan verdacht samen met enkele anderen op de kerkstraat in Oss enkele mannen te hebben mishandeld, twee van de mishandelde personen, een 26-jarige en een 20 jarige man uit Oss, moesten zich in het ziekenhuis aan opgelopen verwondingen laten behandelen. De 18-jarige Ossenaar is voor verder onderzoek ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Vrouw licht gewond bij aanrijding

Oss Zaterdagmorgen, rond 07.45 uur, is een 28-jarige vrouw uit Oss bij een aanrijding gewond geraakt. De vrouw fietste over de Euterpelaan in de richting van de Kruisstraat in Oss. Op de rotonde werd de vrouw aangereden door een rode auto, die vanaf Kromstraat kwam en in de richting van Raadhuislaan reed. De vrouw kwam ten val en raakte licht gewond. De rode personenauto reed na het ongeval door. Het betreft vermoedelijk een rode Volkswagen Golf. De politie is op zoek naar getuigen van het ongeval en naar de auto en de bestuurder ervan.

Rijden onder invloed

Cuijk Vrijdagavond, rond 21.30 uur, werd op de Grotestraat in Cuijk een 35-jarige man uit die plaats bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel had gedronken. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 1 uur.


-----
Rond 22.15 uur werd op dezelfde straat in Cuijk een 34-jarige man uit Cuijk voor hetzelfde feit bekeurd. Hij blies ruim vier keer het maximaal toegestane. Naast de bekeuring kreeg hij een rijverbod van 11 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.


-----

s Nachts rond 02.00 uur, werd op de Sint Annastraat in Cuijk een 43-jarige man uit het Duitse Weeze. Hij had te veel gedronken om met een auto te mogen rijden. Naast de bekeuring kreeg hij een rijverbod van 3 uur.


-----

Even voor 03.00 uur die nacht werd op dezelfde straat een 42-jarige man uit Cuijk voor hetzelfde bekeurd. Hij kreeg een rijverbod van 1 uur.


-----

Boxmeer In de nacht van vrijdag op zaterdag, rond 00.30 uur, werd op de Frans Halsstraat in Boxmeer een 21-jarige beginnende bestuurder uit Vierlingsbeek bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel had gedronken. Naast de bekeuring kreeg hij een rijverbod van 2 uur.

Verkeerscontrole

Cuijk de afgelopen nacht is op de Grotestraat en de Sint Annstraat in Cuijk een verkeerscontrole gehouden. Daarbij zijn 29 bekeuringen uitgeschreven. In veertien gevallen was de verlichting niet in orde. Vier personen hadden hun autogordel niet om. Een bestuurder zat niet handsfree te bellen. Twee bromfietsen bleken een te hoog vermogen te hebben. Bij twee autos bleek dat ze niet APK gekeurd waren. In zes gevallen was er wat aan de hand met de papieren. Een bestuurder reed te hard. Hij reed 80 waar 50 km/u is toegestaan.