Politie Drenthe

Zaterdag

Hoogeveen, 09-09-2006

Heel veel mis met bromfietser
ASSEN Op het Koopmansplein in Assen kwam vrijdagavond een bromfietser te vallen. De 30 jr. bestuurder uit Assen raakte daarbij licht gewond en moest naar het ziekenhuis. Hij raakte een paaltje en vloog over de kop.
Bij nadere controle door de politie bleek dat het ook geen wonder was dat de man is komen te vallen. Hij had gedronken (0,9 promille), heeft geen bromfietscertificaat of rijbewijs, droeg geen helm, reed te snel en ook nog eens op een fietspad waar geen brommers mogen rijden. Ook was de bromfiets niet verzekerd.
Na behandeling in het ziekenhuis eindigde het verhaal voorlopig op het politiebureau. Daar kreeg de man een proces-verbaal voor het rijden onder invloed, het in gevaar brengen van medeweggebruikers en het rijden zonder verzekering. Daarnaast boetes van in totaal 125,- voor het rijden zonder helm en certificaat. Als laatste werd zijn bromfiets in beslaggenomen. Daarna mocht hij naar huis.

Fietster valt
ASSEN Op de Fokkerrotonde in de Eeuropaweg-Noord in Assen kwam vrijdagavond een 41 jr. vrouw uit die plaats met haar fiets ten val. Zij raakte de punt van een hoeksteen van een vluchtheuvel. Met een hoofdwond is ze per ambulance naar het ziekenhuis in Assen vervoerd.

Alcohol in het verkeer
ASSEN Op de Kleine Marktstraat in Assen hield de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een 57 jr. snorfietser uit die plaats aan. De man had gedronken (1,4 promille). Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Op de Europaweg-Zuid hield de politie in dezelfde nacht een 36 jr. automobilist uit Smilde aan. Omdat een alcoholgehalte van 0,6 promille werd vastgesteld kreeg hij een boete van 220,-

EMMEN Op de Veldstukken in Emmen hield de politie vrijdagavond een 25 jr. man uit Vriescheloo aan. Hij verloor in een bocht de macht over het stuur en botste tegen een paaltje. Omdat hij gedronken is een ademanalyse gedaan waarbij een alcoholgehalte van 1,35 promille werd vastgesteld. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Op de Laan van de Iemenhees in Emmen botste in de nacht van vrijdag op zaterdag een 38 jr. man uit Erm met zijn auto op een geparkeerd staand auto. De man had gedronken (2,1 promille). Hij is aangehouden en zijn rijbewijs is ingevorderd. Beide autos raakten zwaar beschadigd. De politie maakt proces-verbaal op.

COEVORDEN Op de Van Heutszsingel in Coevorden reed in de nacht van vrijdag op zaterdag een 24 jr. man uit die plaats met een alcoholgehalte van 0,9 promille in een auto. Hij werd aangehouden en na het afnemen van de ademanalyse en het afleggen van een verklaring is hij met ene proces-verbaal op zak in vrijheid gesteld.

HOOGEVEEN Een 21 jr. beginnend bestuurder uit Hoogeveen kreeg in de nacht van vrijdag op zaterdag een boete van 220,- omdat hij met een promillage van 0,4 in een auto over de Kanaalweg reed.

Op de A.G. Bellstraat in Hoogeveen hield de politie in dezelfde nacht een 34 jr. man uit Heino aan. Hij stond bij zijn beschadigde auto. Volgens de man had zijn auto een klapband gehad. Hij had gedronken (1,2 promille). Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed.

Aangehouden voor vernieling
MEPPEL Op de Adriaen van Ostadestraat in Meppel hield de politie vrijdagavond een 16 jr. jongen uit die plaats aan. Hij had op een speelterrein het zitje van een schommel in brand gestoken. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van politie Drenthe, dan kunt u bellen met Dirk Neef, tel. 0592 - 36 1280.