1e persbericht van zaterdag 9 september 2006

Eindhoven, 09-09-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Aangehouden op verdenking van diefstal koper

Op de Aalsterweg en de Le Sage ten Broeklaan zijn vrijdag rond 22.40 uur twee Eindhovenaren van 44 en 46 jaar aangehouden. Een getuige meldde dat van een dak, van een in aanbouw zijnd pand aan de Hofdijkstraat, koper werd gestolen. De politie zocht de omgeving af. Zij werd door een tweede getuige getipt, die had gezien dat de verdachten zich in de struiken in de buurt van de Aalsterweg schuil hielden. Hier werden de twee verdachten aangehouden. Ook trof de politie daar twee fietsen aan met twee rollen koper. De verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor mochten zij naar huis. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte van diefstal fiets aangehouden

Op het 18 Septemberplein is vrijdag rond 20.00 uur een 32-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van het proberen weg te nemen van een fiets vanaf de eerdergenoemde locatie. Een beveiligingsmedewerker zag dat de man een fietsslot openbrak en hield hem aan. Hij waarschuwde vervolgens de politie, die de man voor verder onderzoek meenam naar het bureau.

Eindhoven: Verdachte wil gestolen fiets aan eigenaar verkopen

Op de Mathildelaan is vrijdag rond 20.45 uur een 34-jarige Eindhovenaar aangehouden op verdenking van heling van een gestolen fiets. De fiets bleek eerder die dag gestolen te zijn vanaf de Kruisstraat. De 23-jarige Eindhovense eigenaresse kreeg nu de fiets op de Mathildelaan te koop aangeboden. Haar 34-jarige vriend wist met een smoes weg te komen om de politie te waarschuwen. Die hield de verdachte aan. De man is meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor mocht hij naar huis. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Aanhoudingen na wegnemen isolatiemateriaal

Op de Panterstraat zijn zaterdag rond 2.00 uur een 17-jarige jongen uit Geldrop en twee Eindhovenaren van 17 en 19 jaar aangehouden. De politie zag het drietal lopen met een pak isolatiemateriaal. In een brandgang, achter de Panterstraat, werden nog twee pakken isolatiemateriaal gevonden. Het isolatiemateriaal bleek te zijn weggenomen vanaf een bouwterrein in de Kruidenbuurt. Het drietal is meegenomen naar het politiebureau. Bij de 17-jarige verdachte werd een mes aangetroffen. Hier deed hij afstand van. De drie verdachten zijn na verhoor naar huis gestuurd. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Bergeijk: Aanhouding na poging diefstal fiets

Op het Hof is zaterdag rond 3.30 uur een 19-jarige man uit Bergeijk aangehouden. Getuigen zagen dat hij een fiets probeerde weg te nemen, hielden hem aan en droegen hem over aan de politie. Hij is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor mocht hij naar huis. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Best: Politie houdt actie "Best op slot"

De politie heeft van vrijdag 22.00 uur tot zaterdag 4.00 uur met 25 agenten gecontroleerd in het uitgaansgebied van Best. De controles richtten zich op overlast van drugs, alcohol en handhaving van de openbare orde.

Tijdens deze controle werd zaterdag rond 3.30 uur op het Stationsplein een 38-jarige man uit Eindhoven aangehouden. De politie zag de man met een fiets lopen die hij aan het voorwiel optilde. Toen de politie de man opeens even uit het oog verloor, trof zij de fiets even later op de grond aan met een kabelslot in het voorwiel. De verdachte werd enkele meters verder in een haagje aangetroffen. De man is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Tijdens de fouillering werd een cachetje met harddrugs bij hem gevonden. Rond 4.00 uur werden, eveneens op het Stationsplein, een 29-jarige man uit Oirschot en een 25-jarige man uit Best aangehouden. De twee mannen zaten in een auto. De politie controleerde hen en trof in de auto twee cachetjes met harddrugs aan. De 29-jarige verdachte mocht na verhoor op het politiebureau naar huis. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt. De 25-jarige man wordt verdacht van handel in harddrugs. Hij is voor verder onderzoek in de cel gezet.

Verder werden bekeuringen uitgedeeld voor het drinken van alcohol op straat (4), wildplassen (2), het niet dragen van een helm op een bromfiets (5), onverzekerd rijden op een bromfiets (2), het ontbreken van het bromfietscertificaat (1) en het rijden zonder licht (2).

Ook werd gecontroleerd op alcohol in het verkeer. Twee automobilisten werden met drank op achter het stuur betrapt. Eén van hen, een 37-jarige Eindhovenaar, moest zijn rijbewijs inleveren bij de politie. Bij hem werd een promillage van 1,75 gemeten. Tegen beide automobilisten wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Waalre: Woninginbraak

In een woning aan de Bernhardweg is tussen vrijdag 21.00 uur en zaterdag 00.15 uur ingebroken. Een raam aan de achterkant van de woning werd opengebroken om binnen te komen. Weggenomen werden een laptop, een computerbeeldscherm, ongeveer 200 euro en een portemonnee met enkele pasjes.