Politie Groningen

Zaterdag 9 september 2006

Provincie Groningen, 09-09-2006

Veendam: confrontatie voetbalsupporters voorkomen

De politie heeft vrijdagavond een confrontatie tussen
voetbalsupporters van FC Groningen en FC Dordrecht weten te voorkomen. In Veendam stond de voetbalwedstrijd BV Veendam FC Dordrecht op het programma. Bij de politie was informatie bekend dat FC Groningen supporters de wedstrijd mogelijk zouden gaan bezoeken. Vlak voor het einde van de wedstrijd, kwamen zon vijftig FC Groningen supporters naar het stadion aan de Langeleegte toe. Zij zochten contact met de FC Dordrecht supporters die in het stadion zaten. De politie kon een escalatie voorkomen. Daarbij raakten twee agenten licht gewond. Een deel van de FC Dordrecht supporters probeerde het stadion uit te klimmen, maar ook dat kon de politie tegenhouden. Uiteindelijk zijn tien Stadjers aangehouden en ingesloten. Bovendien is een personenbusje in beslag genomen.

Groningen: bromfietser onder invloed

Een 25-jarige bromfietser uit Middelstum is vrijdagnacht in de Peperstraat in Groningen aangehouden. De man reed door het voetgangersgebied. Toen agenten hem een stopteken gaven, probeerde hij er vandoor te gaan. De politie kon hem echter achterhalen. Bij controle bleek hij onder invloed van 1,2 promille alcohol. Bovendien was de bromfiets niet verzekerd en was de man niet in het bezit van een bromfietscertificaat. De man is aangehouden en na verhoor met twee bekeuringen en een rijverbod van vijf uur naar huis gestuurd. De bromfiets blijft op het bureau, totdat een verzekeringsbewijs getoond kan worden. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: jongemannen lopen over autos

Een oplettende burger heeft vrijdagnacht de politie gewaarschuwd, toen drie jongemannen over autos in de Niewe Boteringestraat liepen. Op basis van de getuigenverklaring en de afdrukken van de schoenen kon de politie drie personen aanhouden. De drie 19-jarige jongemannen, twee uit Groningen en een uit Rotterdam, zijn meegenomen naar het bureau. Na verhoor mochten ze het bureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Appingedam: gestolen auto belandt in sloot

De politie trof vrijdag aan de Beukenlaan in Appingedam een auto aan, die gedeeltelijk in de sloot stond. In de auto was brand geweest, waardoor een deel van het dashboard was gesmolten. De auto bleek even daarvoor gestolen te zijn. De dader is niet meer aangetroffen.

Lauwersoog: controle op het water

Vrijdagochtend heeft de politie een visserijwetcontrole gehouden op het Lauwersmeer. In totaal zijn 15 vissers gecontroleerd. Eén visser was niet in het bezit van een vergunning. Daarnaast zijn vier schippers gecontroleerd op een vaarbewijs. Ook één schipper is bekeurd.

Marum/Siddeburen: snelle rijders bekeurd

De politie heeft op de A7 bij Marum vrijdagmiddag een automobilist bekeurd voor een snelheidsovertreding van 45 km/uur, rechts inhalen en onvoldoende afstand houden. Op de N387 bij Siddeburen werden twee automobilisten bekeurd. De een reed 47 km/uur te hard en hield onvoldoende afstand. De ander reed 42 km/uur te hard en haalde in over een doorgetrokken streep.

Provincie Groningen: rijbewijzen ingevorderd

De politie heeft vrijdag op diverse locaties rijbewijzen ingevorderd. Bij een snelheidscontrole op de A28 tussen Groningen en Haren moesten twee automobilisten het rijbewijs inleveren. Een 54-jarige man uit Stadskanaal werd geklokt op een snelheid van 126 km/uur. Een 19-jarige beginnend bestuurder uit Nieuw-Buinen reed met een snelheid van 120 km/uur. Er geldt op deze plaats een tijdelijke snelheidsbeperking van 70 km/uur in verband met wegwerkzaamheden.

Ook op het Egypteneinde in Muntendam moest een beginnend bestuurder zijn rijbewijs afgeven. Deze 24-jarige man uit Veendam viel op door zijn snelheid en niet gebruiken van de richtingaanwijzer. Hij werd geklokt op een snelheid van 140 km/uur in een 60 km-zone.

Op het Hoofddiep in Zevenhuizen moest een 34-jarige automobiliste uit Zevenhuizen haar rijbewijs inleveren. Zij bleek bij controle onder invloed van ruim anderhalf promille alcohol.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft vrijdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Winsumerweg: aantal geregistreerde voertuigen: 2311, aantal overtredingen: 10, hoogst gemeten snelheid: 106 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Wildervank, K.J. de Vriezestraat: aantal geregistreerde voertuigen: 892, aantal overtredingen: 241, hoogst gemeten snelheid: 87 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.