Politie Groningen

Zondag 10 september 2006

Provincie Groningen, 10-09-2006

Groningen: gewonde bij aanrijding Julianaplein

Een 33-jarige motorrijder uit Groningen is zaterdagavond op het Julianaplein gewond geraakt. De motorrijder was aangereden door een 27-jarige automobilist uit Grijpskerk. De Grijpskerker is vermoedelijk door rood licht gereden en kon de motorrijder niet meer ontwijken. De Stadjer kreeg de motor op zijn voet en moest zich onder doktersbehandeling stellen. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: winkeldievegge betrapt

Een 32-jarige vrouw uit Groningen is betrapt op winkeldiefstal. De vrouw had uit een winkel aan de Bloemstraat schoenen meegenomen zonder te betalen. Bij een winkel in de Poelestraat was zij naar binnen gegaan en binnen enkele seconden met een stapel kleding weer naar buiten gekomen. Op basis van het signalement kon de politie de vrouw aanhouden. De vrouw is voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: fietsster verwondt politiepaard

Een 33-jarige fietsster uit Groningen heeft zaterdagnacht op de Rademarkt een politiepaard verwond. De vrouw reed tegen de achterzijde van het paard, waardoor het paard verwondingen aan zijn been op liep. Hierop is de vrouw aangehouden. Bij controle bleek de vrouw onder invloed van 1,7 promille alcohol. De politie maakt proces-verbaal op. Het is nog onduidelijk wat de ernst is van de verwondingen van het paard.

Groningen: aanhouding na valse melding

Een 31-jarige man uit Wierden deed zaterdagnacht een valse melding bij 112. Hij deed alsof er een grote vechtpartij op de Grote Markt gaande was. Zowel het telefoongesprek als het niet aanwezig zijn van een vechtpartij was zichtbaar via de cameras in het uitgaansgebied. Agenten hebben de man aangehouden voor het doen van een valse melding. De politie maakt proces-verbaal op.

Uithuizen: motorrijder belandt in publiek bij grasbaanrace

Bij een grasbaanrace aan de Oude Tilsterweg in Uithuizen zijn zaterdagavond tien mensen gewond geraakt. Een 27-jarige motorrijder was de controle over zijn motor verloren, nadat hij van achteren was geraakt door een andere deelnemer. Hierdoor reed de motorrijder door de afzetting heen en kwam in het publiek terecht. De motorrijder en zes mensen uit het publiek zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Eén van de personen was zwaar gewond. Drie andere mensen uit het publiek zijn ter plaatse behandeld aan hun verwondingen. De organisatie heeft de rest van de wedstrijd afgelast. Aan de baan en de motor zijn geen gebreken geconstateerd.

Aduard: bromfietser en passagier gewond bij aanrijding

Een 26-jarige bestuurder van een bromfiets en zijn 24-jarige passagier, beiden uit Groningen, zijn zaterdagavond gewond geraakt. De twee reden vanuit Aduard richting Zuidhorn. Een 66-jarige automobilist uit Zuidhorn reed in dezelfde richting en wilde linksaf de Kleiweg inslaan. Hierbij wordt het fietspad gekruist. De bestuurder zag de bromfiets echter over het hoofd. Beide opzittenden gleden over het wegdek en belandden in de slootwal. Zowel de bromfietser als de passagier zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De passagier droeg geen helm en liep ernstig hoofdletsel op. Van de bromfietser is een bloedproef afgenomen om vast te stellen of hij onder invloed was. De politie maakt proces-verbaal op.

Veendam/Den Ham: motorrijders onderuit

Een 46-jarige motorrijdster uit Veendam is zaterdagmiddag op de Sorghvlietlaan in haar woonplaats onderuit gegaan. De vrouw probeerde een voor haar afremmende auto te ontwijken. Hierbij verloor zij de controle over de motor en ging onderuit. De vrouw is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Op de Sietse Veldstraweg in Den Ham ging zaterdagavond een 40-jarige motorrijder uit Groningen onderuit. De man is door onbekende oorzaak in de berm geraakt en onderuit gegaan. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed was van alcohol. Aangezien de ademanalyse niet met goed gevolg kon worden voltooid, is een bloedproef afgenomen. De bloedproef moet uitwijzen wat het alcoholpromillage in het bloed van de man is. De politie maakt proces-verbaal op.

Veendam: snelle motorrijder rijbewijs kwijt

De politie heeft zaterdagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 32-jarige motorrijder uit Oude Pekela. De man reed met een snelheid van 151 km/uur over de N366 bij Veendam, terwijl de maximum toegestane snelheid daar 100 km/uur is.

Provincie Groningen: alcohol in het verkeer

Een 30-jarige Stadjer is zaterdagochtend op zijn snorfiets aangehouden. Bij controle op de Oostersingel in zijn woonplaats bleek de man onder invloed van bijna 1 promille alcohol. Bovendien toonde hij een identiteitsbewijs waarvan de foto niet gelijkend was. Na onderzoek bleek het te gaan om een vals identiteitsbewijs. De politie maakt proces-verbaal op voor het rijden onder invloed en het opgeven van een valse naam.

Een 30-jarige automobilist uit Groningen moest zaterdagnacht zijn rijbewijs inleveren. Hij reed over de Grote Markt en bleek bij controle onder invloed van bijna 2 promille alcohol. Hierop is de man aangehouden en is zijn rijbewijs ingevorderd.

De politie heeft zaterdagavond het rijbewijs ingevorderd van een 59-jarige automobilist uit Stadskanaal. De man reed over de Irenelaan in zijn woonplaats. Bij controle bleek hij onder invloed van 1,8 promille alcohol. Hierop moest hij zijn rijbewijs inleveren.

Op de Sluisgracht in Musselkanaal moest zaterdagnacht een 25-jarige bromfietser uit Musselkanaal zijn rijbewijs inleveren. Hij was onder invloed van bijna anderhalf promille alcohol.

De politie heeft zaterdagnacht op de Bocht Oosterdiep in Veendam het rijbewijs ingevorderd van een beginnend bestuurder. Deze 22-jarige man uit Veendam was onder invloed van 0,7 promille alcohol. Aangezien de man al drie keer eerder was aangehouden voor rijden onder invloed is zijn rijbewijs ingevorderd.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft zaterdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1026, aantal overtredingen: 62, hoogst gemeten snelheid: 117 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Groningen, Friesestraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1097, aantal overtredingen: 37, hoogst gemeten snelheid: 116 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Bedum, N46: aantal geregistreerde voertuigen: 660, aantal overtredingen: 5, hoogst gemeten snelheid: 145 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Veendam, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 1195, aantal overtredingen: 18, hoogst gemeten snelheid: 117 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.