Politie Haaglanden

persberichten 10 september

Haaglanden, 10-09-2006

Man (24) met vuurwapen aangehouden

Den Haag Op zaterdag 9 september om 02:00 uur werden op de Grote Markt twee Hagenaars 32 en 24 jaar oud aangehouden. Een getuige meldde aan de politie dat hij de mannen met een vuurwapen had zien lopen. Toen de twee korte tijd later door surveilleerde agenten werden aangesproken gaf de 24-jarige een van de agenten een forse duw en rende er vandoor. In zijn vlucht gooide de man een vuurwapen weg. Nadat hij door de politieagenten was achterhaald sloeg hij een 34-jarige politieagent diverse malen op zijn hoofd. Met behulp van gewaarschuwde collegas konden de man uiteindelijk worden aangehouden. Het vuurwapen werd onder een bank aangetroffen. De agent werd in een ziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen en hield een hersenschudding aan zijn aanhouding over. Beide mannen zitten nog vast.

Verdachten woning inbraak aangehouden

Den Haag Twee Hagenaars van 17 jaar oud werden op vrijdag 8 september om 23:00 uur op heterdaad betrapt bij een woninginbraak aan de Lau Mazirellaan. Een bewoner overliep de nog jonge inbrekers waarna zij vluchtten. Politieagenten wisten de twee echter te achterhalen terwijl zij zich trachtte te verstoppen achter een schuurtje in de omgeving.

Heldhaftig optreden van Hagenaars

Den Haag Een 38-jarige automobilist veroorzaakte onbedoeld op vrijdag 8 september om 17:20 uur een flinke aanrijding op de Ockenburgstraat. De man kreeg een Hypo en raakte al rijdende onwel. Hij ramde vervolgens met zijn auto enkele paaltjes alvorens hij tegen een boom tot stilstand kwam. Hierna vloog de auto in de brand. Heldhaftig optreden van twee Hagenaars voorkwam erger. De twee wisten uit de brandende auto twee kleine kinderen (6 en 4 jaar oud) en de bewusteloze man uit de auto te bevrijden. Het slachtoffer werd na een ziekenhuis vervoerd maar kon na behandeling weer naar huis. De twee kinderen moesten een nachtje ter observatie in een kinderziekenhuis worden opgenomen.

Verdachte straatgeweld aangehouden

Den Haag Op zondag 10 september m 04:00 uur werd op de Grote Marktstraat een 21-jarige Hagenaar aangehouden. Surveillerende politieagenten zagen dat de man in gevecht was met een andere man en hem daarbij enkele malen tegen zijn hoofd schopte. De agenten grepen direct in en hielden de man aan. Het slachtoffer een 22-jarige Hagenaar werd met onbekend letsel vervoerd naar een ziekenhuis.

Geluidsoverlast eindigt met geweld tegen agenten

Den Haag Een melding van geluidsoverlast in een woning aan de Laakkade op zondag 10 september om 03:00 uur eindigde met twee aanhoudingen. Politieagenten kwamen na vele klachten van geluidsoverlast poolshoogte nemen. De 21-jarige bewoner was niet voornemens om een einde te maken aan het feestje in zijn woning en gaf een 41-jarige politieagent een kopstoot. Vervolgens keerde een groep van circa 10 feestgangers zich tegen de politieagenten die met ondersteuning van de hondenbrigade orde op zaken wist te stellen. De 21-jarige werd vervolgens in de woning aangehouden. Een 36-jarige inwoner uit Nijmegen gooide in het tumult vanaf een balkon twee stoelen naar de politieagenten. Doordat zij tijdig opzij stapten werd er niemand geraakt. Ook hij werd in dde woning aangehouden, waarna de rust wederkeerde. De 41-jarige agent kon zijn dienst voortzetten.

Aanrijding onder invloed

Rijswijk Op vrijdag 8 september om 23:00 uur werd op de Geestbrugweg een 40-jarige Rotterdammer aangehouden. De man veroorzaakte op de Voorhofstraat in Voorburg met zijn auto een aanrijding en ging er hierna vandoor. Dankzij een oplettende getuige die het kenteken van de auto noteerde zagen surveillerende politieagenten korte tijd later in de Huygensstraat het voertuig geparkeerd staan. De bestuurder liep enkele meters verder. Nadat hij was aangehouden bleke dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Hij blies aan het bureau 825 ug/l. De verdachte ontkende echter elke betrokkenheid en werd voor nader verhoor ingesloten.

Verdachten oplichting aangehouden

Rijswijk Een 20-jarige inwoonster uit Leidschendam en haar 40-jarige stiefmoeder werden op zaterdag 9 september om 14:00 uur bij een winkel In de Bogaard aangehouden. Een beveiligingsbeambte constateerde dat de 20-jarige als caissière diverse kledingstukken ter waarde van 400 euro niet scande en deze vervolgens afgaf aan de 40-jarige zonder dat daarvoor betaald werd. De 20-jarige werd direct ontslagen.

Rijden onder invloed

Poeldijk Een 30-jarige automobilist uit Poeldijk werd op zaterdag 9 september om 02:40 uur op de Noorderhoek aangehouden. De man viel door zijn rijstijl op en werd aan een controle onderworpen. Hij had te veel gedronken en blies aan het bureau 540 ug/l.

Verzet bij aanhouding

Poeldijk een 18-jarige Poeldijker werd op zondag 10 september om 00:45 uur op de Julianastraat aangehouden. De jongen werd door twee medewerkers van een horecagelegenheid de deur gewezen en hij was het daar niet mee eens. Politieagenten die het tafereel aanschouwden trachtte te bemiddelen echter de 18-jaroge sloeg een van de agenten waarna hij werd aangehouden.

Proefrit eindigt in mineur

Wateringen Een 39-jarige inwoner uit Wateringen dacht op zaterdag 9 september om 20:00 uur zijn motorfiets te verkopen maar kwam uiteindelijk bedrogen uit. Hij had zijn motorfiets via een verkoopsite te koop aangeboden en daar reageerde een nog onbekende man op. Als onderpand voor een proefrit overhandigde hij de verkoper zijn autosleutels die de man ook nog een lerenjas meegaf omdat het best wel fris was. Toen de aspirant koper na een half uur nog niet terug was voelde de man nattigheid en belde de politie. Politieagenten constateerden dat het voertuig dat de man als onderpand had gegeven gestolen was. De motor is een Yamaha voorzien van het kenteken MN-HN-87.

Vrouw (46) gewond na noodstop bus

Voorburg Op vrijdag 8 september om 18:00 uur raakte een 46-jarige vrouw uit Den Haag licht gewond toen een 64-jarige buschauffeur uit Delft op de Koningin Julianalaan een noodstop moest maken. Een 51-jarge automobilist uit Voorburg verleende op de Laan van Nieuw Oosteinde geen voorrang aan de naderende bus die door een noodstop te maken een aanrijding net wist te voorkomen. De 46-jarge passagier was hier niet bedacht en sloeg met haar hoofd tegen de voorruit. Zij werd vervoerd naar een ziekenhuis maar kon na behandeling weer naar huis.

Zoon rijdt auto vader in de prak

Leidschendam Een 18-jarige inwoner uit Leidschendam heeft op zaterdag 9 september om 01:30 uur op de Tuinenlaan met de Kastelenring de auto van zijn 60-jarige vader in de prak gereden. De man had de auto zonder toestemming van zijn vader geleend en botste op een lantaarnpaal. Hierna sloeg de jongen enkele autoruiten in om zo aan zijn vader de indruk te wekken dat de auto gestolen zou zijn. Na enig onderzoek kwam de aap uit de mouw en bekende de jongen dat hij de aanrijding had veroorzaakt. De auto raakte bij het ongeval zwaar beschadigd. De zoon kreeg een proces-verbaal wegens joyriding en rijden zonder rijbewijs.

Vijf aanhoudingen bij alcoholcontrole Leidschendam

Leidschendam-Voorburg Bij een alcoholcontrole in de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 september op diverse plaatsen in de gemeente Leidschendam-Voorburg werden in totaal vijf automobilisten betrapt op het rijden onder invloed. Een 35-jarige Hagenaar blies met 635 ug/l de hoogste score en raakte dan ook zijn rijbewijs kwijt. Dat zelfde overkwam ook een 56-jarige automobilist uit Voorburg die 590 ug/l blies. Een 18-jarige Rotterdammer blies als beginnend bestuurder 110 ug/l en kreeg eveneens een proces-verbaal.

De controle was een gezamenlijke initiatief van Rijkswaterstaat, het Regionaal Verkeershandhaving Team met ondersteuning van enkele wijkbureaus.

12 aanhoudingen bij alcoholcontrole Delfgauw

Delfgauw Bij een alcoholcontrole in de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 september op de A 13 nabij Esso Ruyven werden in totaal 12 automobilisten betrapt op het rijden onder invloed. Een 26-jarige automobilist uit Delft blies met 535 ug/l de hoogste score. Een 22-jarige Rotterdammer blies als beginnend bestuurder 165 ug/l en kreeg eveneens een proces-verbaal. De controle was een gezamenlijke initiatief van Rijkswaterstaat, het Regionaal Verkeershandhaving Team met ondersteuning van enkele wijkbureaus.

Met 110 km over fietspad

Delft Een 31-jarige motorrijder uit Delft werd op vrijdag 8 september om 18:45 uur door een motoragent betrapt op te hard rijden. De man reed met een snelheid van 110 km per uur over het fietspad van het Abtswoudsepad. Nadat hij door de motoragent tot stoppen was gebracht bleek dat de man al eerder was betrapt op te hard rijden. De officier van Justitie bepaalde dat het rijbewijs van de man moest worden ingevorderd en nam tevens zijn motorfiets in beslag.

Politie zoekt getuigen vernielingen aan autos

Delft Politie Haaglanden is op zoek naar getuigen van een reeks vernielingen aan geparkeerde personenautos op de Verwersdijk en Dertienhuizen. In de vroege ochtenduren van zaterdag 9 september constateerden politieagenten dat aan circa 10 personenautos vernielingen waren aangebracht. Van de daders ontbreekt ieder spoor. Getuigen wordt verzocht zich te melden aan bureau Delft of telefonisch via 0900-8844.

12 aanhoudingen bij alcoholcontrole Zoetermeer

Zoetermeer Bij een alcoholcontrole in de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 september op de Oostweg werden in totaal 12 automobilisten betrapt op het rijden onder invloed. Een 38 jarige automobilist uit Voorburg blies met 650 ug/l de hoogste score. Een 41-jarige Rotterdammer was met 645 ug/l ook de klos. Beiden moesten hun rijbewijs inleveren. Een 22-jarige Hagenaar kon met 485 ug/l als beginnend bestuurder ook zijn rijbewijs inleveren. De controle was een gezamenlijke initiatief van Rijkswaterstaat, het Regionaal Verkeershandhaving Team met ondersteuning van enkele wijkbureaus.

Hardrijders op de bon

Zoetermeer Vier automobilisten kregen op vrijdag 8 september om 23:30 uur een bekeuring wegens te hard rijden. De vier reden achter elkaar over de Meerzichtlaan met een snelheid van 80 km/u. Surveillerende politieagenten wisten het viertal tot stoppen te brengen en overhandigde de bestuurders ieder een bon van 114 euro.

Verdachte heling bromfiets aangehouden

Zoetermeer Een 14-jarige Zoetermeerder werd op zaterdag 9 september om 17:00 uur op het Burgemeester Wegstapelplein aangehouden. De jongen reed op een bromfiets en ging er bij het zien van een politieauto van door. Nadat de jongen was achterhaald bleek dat de bromfiets was gestolen.