Gemeente Zwolle

Stadsdichter dicht voor nieuwe theater


Datum uitgave: 09/10/2006
Paul Gellings, de stadsdichter van Zwolle, heeft voor Theater De Spiegel een speciaal gedicht gemaakt. Dit gedicht heeft hij voorgedragen tijdens de rondleidingen die dit weekend voor circa 1000 geĂŻnteresseerden zijn gegeven in het nieuwe theater. Zie ook: www.stadsdichterzwolle.nl

IN DE SPIEGEL

Een theater is een spiegel waarin je telkens weer iets anders ziet Nu eens poppen, dan weer schimmen of een drukke prater Een blijspel met een vrolijk einde, een treurspel vol verdriet Dartelende elfen en prinsessen, paringsdansen van een sater In een ondoordringbaar woud - of in een lieflijk gebied Waar een markies zijn titel krijgt van een gelaarsde kater Een theater is een spiegel waarin je telkens weer iets anders ziet

Dit theater is een titanenkroon die waardig uitziet over water En een nieuwe spiegel waarin je telkens weer iets anders ziet Niet je gezicht maar vooral je ziel, dat innerlijk theater Soms gaat het over vroeger, soms over het nu of over later Alles gebeurt er als in dromen, want tijd bestaat er niet Dankzij deze spiegel waarin je telkens weer iets anders ziet.


- - - - - - - - - - - - -

Inwoners van Zwolle hebben zich van tevoren kunnen opgeven voor de rondleidingen. De animo was groot. Op de dag zelf langskomen voor een plekje was daarom niet mogelijk. De rondleidingen gingen langs de foyers, het theater, de concertzaal met het beweegbare plafond, de kleedkamers, de 'warming-up' ruimte waar dansers zich warm dansen en muzikanten zich inspelen, de muppetbalkons en natuurlijk de artiestenfoyer.

In het weekend van 16 en 17 september 2006 houdt Theater De Spiegel Open Huis. Daarbij treden zo'n 40 koren op. Dan worden er ook mini-rondleidingen gegeven. Hiervoor hoeft niet gereserveerd te worden, iedereen kan vrij binnenlopen. Zie ook onderstaande link.

Zie ook:
Odeon De Spiegel Theaters

Bron: afdeling Communicatie