Politie Gelderland-Zuid

Vechtpartij op de Vlakkers

Druten, 09-09-2006 o Vrijdagavond kreeg de politie een melding van een grote vechtpartij op de Vlakkers. De politie ging erheen en toen zij daar arriveerde was de rust inmiddels weergekeerd.

Er stond een groep van ongeveer 20 man op straat. Eén van hen, een 20-jarige Drutenaar, had een confrontatie gehad met een 21-jarige Tielenaar waarbij klappen waren gevallen. Terwijl de politie daar was kwam de vader van de 21 Tielenaar er ook bij en twee Drutense broers van respectievelijk 29 en 20 jaar sloeg de vlam opnieuw in de pan. Bij het tumult werd ook een ruit van een bedrijfspand vernield.

Daarbij werd ook de politie bedreigd en hadden de agenten de grootste moeite zich de mannen van het lijf te houden. De Drutense broers moesten wegens openlijke geweldpleging worden aangehouden en kregen vanwege hun verzet pepperspray toegediend. De aanhouding van de 29-jarige Drutenaar lukte. De 20-jarige Drutenaar was een cafetaria binnengegaan waar meerdere personen binnen waren. Om escalatie te vermijden en omdat het met de aanhouding van de 21-jarige Tielenaar de rust was weergekeerd, besloot de politie het voor dat moment bij die aanhoudingen te laten. Er wordt nog een nader onderzoek ingesteld. (09)