Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

MKB ziet kansen in internettelefonie

Amsterdam, 11 september 2006 --- Funkwerk Enterprise Communications, leverancier van professionele netwerk access-oplossingen, organiseert in Nederland en België vier roadshows voor ICT-resellers, systeembeheerders en netwerkmanagers. De eerste twee bijeenkomsten hebben vorige week in Nederland plaatsgevonden. De workshops in België vinden 13 september in Sint-Niklaas en 14 september in Wépion plaats.

In het MKB is een duidelijke tendens op het gebied van internettelefonie te zien. Ondernemingen overwegen veelvuldig om de overstap van vaste en mobiele telefonie naar internetbellen te maken, maar zijn huiverig voor de mogelijke consequenties. Funkwerk ziet hierin aanleiding om tijdens de roadshows de aanwezigen in te lichten over het laatste nieuws uit de markt en haar visie op internettelefonie. In twee verschillende praktische workshops - 'Voice over IP in de praktijk' en 'Routerconfiguratie met nieuw bedieningsgemak' - worden de aanwezigen wegwijs gemaakt in respectievelijk de zakelijke gevolgen van migratie naar Voice over IP, en de technologie achter het configuratieconcept.

Meerwaarde

"We leven in een hybride tijd waar de overgang van de oude telefonie naar internettelefonie duidelijke vormen aanneemt. De noodzaak om vaak verouderde bekabeling te vervangen is mede de aanleiding om meteen over te gaan naar Cat 6 kabel om telefonie, ethernet en video te combineren in een kabelnet," constateert Eric Lindeman van distributeur ETCPluz. "Bovendien biedt internettelefonie tal van nieuwe voordelen. Het MKB ziet kansen in de meerwaarde van VoIP."

De overgang naar internettelefonie wordt gestimuleerd door de integratie met bestaande systemen. Via een VoIP Gateway-kaart is toevoeging aan de bestaande ICT-infrastructuur realiseerbaar. Bovendien spelen aanzienlijke kostenbesparingen bij de overgang naar VoIP een rol. Door het gebruik van digitale telefonie kunnen operationele telefoniekosten voor het bedrijfsleven sterk gereduceerd worden. "Vaste telefonie is duur en verouderd, de nieuwe technologie is klaar en beschikbaar voor voordelig bellen over internet, ook voor de B2B markt," zegt Heike Hinrichs, country manager van Funkwerk Enterprise Communications.

Door de integratie van spraak en data, ontstaat behoefte aan producten die voldoen aan de karakteristieken van VoIP. Funkwerk speelt in op de groeiende markt door het bestaande aanbod voor internettelefonie uit te breiden met de nieuwe bintec R-serie. In oktober wordt de nieuwe bintec 4000 familie gelanceerd.

Over Funkwerk Enterprise Communications

Funkwerk Enterprise Communications GmbH is een van de belangrijkste Europese leveranciers van professionele netwerk access- en ICT-oplossingen voor bedrijven, overheden, organisaties en carriers. Het portfolio bestaat uit technologieën voor wireless LAN, IP-gebaseerde routing, VPN, Voice over IP en telecomsystemen, waarbij de nadruk ligt op pionierwerkzaamheden op het gebied van spraak-dataconvergentie. De oplossingen worden op de markt gebracht onder de merknamen Artem (wireless LAN), Bintec (routers, VoIP) en Elmeg (telefonie, VoIP) en worden ondersteund door een uitgebreid concept van trainingen, service en support.

Funkwerk Enterprise Communications GmbH heeft zijn hoofdkantoor in Neurenberg, Duitsland en heeft 400 werknemers die werken op bedrijfslocaties in Neurenberg, Neu-Ulm, Peine en Berlijn. Naast Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland is Funkwerk Enterprise Communications GmbH ook actief in de Benelux, Frankrijk, Groot-Brittannië, Griekenland, Italië, Portugal, Spanje, Oost-Europa, Scandinavië en het Midden-Oosten, soms vertegenwoordigd door dochterondernemingen.

Het bedrijf is onderdeel van Funkwerk AG, gevestigd in Kölleda, Duitsland.

Meer informatie voor de pers of voor productaanvraag:

Lubbers & De Jong

Peter Keijzer

020 421 0565

peter@l-dj.nl

Funkwerk Enterprice Communications GmbH
Heike Hinrichs

+49 (0) 30 78717592
heike.hinrichs@funkwerk-ec.com