Politieberichten Eemland noord, 15.05 uur

Utrecht, 10-09-2006

Diefstal fiets

BAARN Op zondag 10 september heeft de politie een 17-jarige verdachte in zijn woonplaats aangehouden op verdenking van diefstal van een fiets.

Omstreeks 00.20 uur kreeg de politie de melding dat er een aantal personen op de Oosterstraat zouden lopen, met een fiets die even daarvoor ontvreemd zou zijn bij een restaurant. Ter plaatse troffen de agenten een man aan, die met de fiets in de richting van de Reigerstraat liep. Bij het zien van de politie liet deze man de fiets staan en vluchtte weg.

Naar aanleiding van een gemeld signalement konden de agenten achterhalen wie de verdachte was. Hierop kon de man in zijn woning worden aangehouden en werd hij ingesloten voor verder verhoor.

Aanrijding na alcoholgebruik

SOEST De politie heeft op vrijdagavond een 58-jarige man aangehouden naar aanleiding van een verkeersongeval. De verdachte bleek te diep in het glaasje gekeken te hebben.

De Amersfoorter was aan de Beetzlaan met zijn auto achterop een 19-jarige automobilist uit Zeist gereden. Ter plaatse roken agenten alcohol bij de verdachte. Na ademanalyse bleek de man veel te veel gedronken te hebben. Hij blies 780 ug/l., wat bijna 8 keer zo veel is dan toegestaan voor een beginnend bestuurder. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Man overleden na brand in garage

SOEST In de vroege ochtend van zondag 10 september is een 69-jarige man in zijn woonplaats om het leven gekomen na een brand in zijn garage.

Omstreeks 5.40 uur kreeg de politie een melding van een brandende auto aan de Molenstraat. Ter plaatse troffen agenten een auto aan die volledig in brand stond. Ook de aangrenzende garage stond in brand. Naast de oprit van de garage troffen agenten een man liggend op de grond aan. Reanimatie mocht helaas niet baten. De brandweer bluste ter plaatse de brand.

De politie heeft de oorzaak van de brand in onderzoek.