Politieberichten Heuvelrug, 15.10 uur

Utrecht, 10-09-2006

Diefstal

DRIEBERGEN-RIJSENBURG In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een 20-jarige man uit Zeist aangehouden op verdenking van diefstal van een snorfiets.

Omstreeks 03.45 uur zagen surveillerende agenten een bestuurder op een snorfiets over het fietspad op de Hoofdstraat rijden, zonder licht. Toen de agenten de man hierover aanspraken zagen ze dat er een oud verzekeringsplaatje op de snorfiets zat. Ook ontbraken de kappen van de snorfiets. Hierop is de man aangehouden op verdenking van diefstal van de snorfiets. De politie heeft de zaak verder in onderzoek.

Oplichting

DRIEBERGEN-RIJSENBURG In de middag van zaterdag 9 september heeft de politie vier verdachten aangehouden die verdacht worden van oplichting.

Naar aanleiding van een melding gingen agenten ter plaatsen. Aan de Westindischekade troffen zij twee 40-jarige mannen aan die geld probeerden in te zamelen. Dit deden zij door middel van blanco acceptgiros. Tegelijkertijd werden twee vrouwen van 46 en 28 jaar in Doorn aangehouden voor hetzelfde feit. Alle verdachten hebben geen vaste woon of verblijfplaats.

De verdachten zijn overgebracht naar het bureau waar proces-verbaal tegen ze werd opgemaakt. De acceptgiros zijn in beslag genomen.

Verkeersongeval

COTHEN Op vrijdag 8 september vond omstreeks 17.15 een aanrijding plaatst tussen een motorfiets en een personenauto. Hierbij raakte de bestuurder van de motorfiets gewond.

De 41-jarige bestuurster van de auto reed over de Bredeweg ter hoogte van haar woning. Hier wilde ze haar oprit oprijden, maar zag een 31-jarige man op zijn motorfiets, die rechts van haar op het fietspad reed, over het hoofd. Door de botsing die ontstond, kwam de Leidenaar tegen een lantarenpaal tot stilstand en belandde hij in de heg. Hij liep hierbij een wond op die in het ziekenhuis gehecht moest worden. De man is met de ambulance overgebracht naar het Diaconessenhuis.

De politie heeft de zaak verder in onderzoek.

Verkeersconflict op Stationsplein

DRIEBERGEN-RIJSENBURG In de namiddag van zaterdag 9 september ontstond een conflict tussen twee automobilisten.

Een 59-jarige bestuurder uit Driebergen wilde rond 17.30 uur zijn auto inparkeren op een parkeerplek aan het Stationsplein, maar raakte hierbij de auto van een 57-jarige bestuurder uit Odijk. Deze man stapte uit zijn auto om er iets van te zeggen, maar voordat hij het in de gaten had, stapten er vier schreeuwende mannen uit de eerste auto. De bestuurder uit Odijk schrok hier zo van dat hij terug in zijn auto vluchtte en in paniek wegreed. Hierbij raakte hij de 59-jarige bestuurder, die met zijn hoofd op het wegdek terecht kwam.

De ambulance die ter plekke kwam behandelde de man aan een klein sneetje op zijn achterhoofd. De agenten ter plaatse lieten de man blazen en constateerde dat de man te veel gedronken had. Hij werd aangehouden en voor de ademanalyse meegenomen naar het bureau. Hier bleek de man 1145 ug/l te blazen, wat ver boven de norm van 220 ug/l ligt. Hierop werd het rijbewijs van de man ingevorderd. Bovendien ontving hij een proces verbaal voor een verlopen APK.

De bestuurder uit Odijk, die zich zo bedreigd voelde dat hij niet stopte na de botsing, werd op het bureau verder gehoord. Omdat er geen aangifte tegen deze bestuurder is gedaan kreeg hij alleen een proces-verbaal.