Politieberichten Lekstroom, 15.05 uur

Utrecht, 10-09-2006

Inbreker op heterdaad aangehouden

NIEUWEGEIN Op de Richterslaan hebben agenten zaterdag een woninginbreker op heterdaad aangehouden.

In de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 september om 00.10 uur kreeg de politie de melding dat er bij een woning aan de Richterslaan zou worden ingebroken. Volgens getuigen moest de verdachte nog in de woning zijn. Ter plaatse omsingelden de agenten de woning. In het huis troffen ze op zolder de verdachte, een 32-jarige man uit Utrecht, aan. Hij had zich verstopt achter houten schotten. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De eigenaar van de woning bleek op vakantie te zijn.

Autokrakers op heterdaad aangehouden

NIEUWEGEIN De politie heeft zondag 10 september op de Wierselaan drie mannen aangehouden die verdacht worden inbraken in autos te hebben gepleegd.

Agenten kregen om 01.50 uur van de meldkamer het verzoek om naar een parkeergarage aan de Wierselaan te gaan in verband met een mogelijke autokraak op heterdaad. Ter plekke werden agenten aangesproken door de melder. Hij vertelde dat hij wakker was geworden van een harde klap. Toen hij vervolgens de parkeergarage was ingelopen zag hij drie jongens hard wegrennen. Tevens trof hij drie opengebroken autos aan. In de omgeving zagen agenten een drietal jongens lopen die voldeden aan het signalement. De verdachten, een 23-jarige man uit Den Haag, een 19-jarige man en een 20-jarige man beiden afkomstig uit Nieuwegein, werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Bedreiging met een mes

IJSSELSTEIN Op de Vingerhoekhof heeft de politie zondag een man aangehouden die verdacht wordt van bedreiging met een mes.

De politie kreeg omstreeks 02.15 uur de melding dat er een opstootje plaatsvond op de Vingerhoekhof. Toen agenten ter plekke kwamen, werden ze door een omstander gewaarschuwd dat iemand mogelijk een mes had. Ook zagen ze dat één persoon probeerde om met zijn fiets weg te komen uit de groep omstanders. Hierop zetten de agenten de achtervolging in. De verdachte fietste een steegje in van het Vingerhoekhof, maar doordat hij achterom keek, fietste hij tegen een muur en kwam ten val. De man krabbelde snel weer op om zijn weg te vervolgen, maar werd door een burger tegengehouden. Zo kon de verdachte staande worden gehouden. Uit onderzoek bleek dat de verdachte een bedreiging had geuit en met een mes had lopen zwaaien. Hierop werd de verdachte, een 19-jarige man uit Nieuwegein, aangehouden. De politie onderzoekt de zaak.

Onder invloed bij aanrijding

LOPIK - Op de M.A. Reinaldaweg vond zondag een aanrijding plaats tussen een brommobiel en een scooter.

Agenten reden omstreeks 00.25 uur over de M.A. Reinaldaweg in de richting van Benschop en zagen op het fietspad meerdere mensen staan met daarbij een brommobiel en een scooter. Ter plekke bleek er een aanrijding te zijn geweest tussen de bromfietser en de bestuurder van het brommobiel. Beiden konden geen duidelijke uitleg geven hoe het ongeval gebeurd was. Tijdens het gesprek roken agenten een sterke alcoholgeur. Hierop hebben zij beide betrokkenen laten blazen. De bromfietser, een 16-jarige jongen uit Lopik, werd vervolgens aangehouden omdat bleek dat hij teveel had gedronken en overgebracht naar het politiebureau. De ademanalyse wees uit dat hij 230 ug/l in zijn lichaam had. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van drie uur.