Politieberichten Rijn & Venen, 15.00 uur

Utrecht, 10-09-2006

Politie zoekt getuigen

WOERDEN Op vrijdagmiddag 8 september vond er een ongeval plaats op de Waardsedijk, waarbij een automobiliste te water raakte.

Een 49-jarige automobiliste uit Oudewater reed in een blauwe personenauto omstreeks 15.20 uur over de Waardsedijk in de richting van Driebergen. Zij moest uitwijken voor een voor haar tegemoetkomende auto met aanhangwagen. De aanhangwagen was breder dan de auto. De bestuurster week uit en ramde in de berm een lichtmast en een in de berm staand verkeersbord en raakte hierna te water in een rechts naast de Waardsedijk gelegen wetering. De automobiliste wist snel de zinkende auto te verlaten en kwam met de schrik en een nat pak vrij. De auto raakte totall los. Echter, de bestuurder van de auto met aanhangwagen is doorgereden in de richting van Woerden. Het gaat vermoedelijk om een vierdeurs donkere personenauto met een rechte (verticale) achterzijde. De politie is op zoek naar eventuele getuigen van deze aanrijding. Mocht u iets gezien hebben, belt u dan met de politie van district Rijn & Venen, via 0900-8844.

Belediging

MONTFOORT Op de Provincialeweg kreeg een man in de nacht van zaterdag op zondag een bekeuring voor het onnodig geluid veroorzaken en voor het beledigen van agenten.

Na het uitstappen uit de Manebrugbus bleef omstreeks 03.10 uur een groep van zon 15 personen staan. Eén van de personen had een mobiele telefoon bij zich waaruit een lied schalde. Toen deze persoon door de politie verzocht werd zijn telefoon uit te zetten in verband met geluidhinder gaf hij hier in eerste instantie gehoor aan, maar even later zette hij zijn mobiele telefoon weer aan. Hierop kreeg de 18-jarige man uit Montfoort een bekeuring. Vervolgens beledigde hij de agenten, waarna hij werd aangehouden.