Politieberichten stad Utrecht, 12.45 uur

Utrecht, 10-09-2006

Politie houdt twee veelplegers aan na botsing tussen fietsers

UTRECHT - Op vrijdagochtend 8 september zijn twee fietsers tegen elkaar gebotst op de Van Sijpesteijnkade. Eén van de slachtoffers wordt na de botsing bestolen van zijn aktetas.

Een 59-jarige man uit Bilthoven fietste over het fietspad op de van Sijpesteijnkade in de richting van het station. Hij wilde twee fietsers inhalen die naast elkaar fietsten, maar botste tegen een tegemoetkomende fietser, een 54-jarige vrouw uit Utrecht. Beiden kwamen ten val. De vrouw werd met een hersenschudding overgebracht naar het ziekenhuis. De man had een diepe snee boven zijn linkeroog. Even later bleek de aktetas van de man gestolen te zijn. De tas werd even later teruggevonden, maar de mobiele telefoon en de palmtop die in de koffer zaten, waren ontvreemd. Naar aanleiding van het opgegeven signalement van twee verdachten door getuigen, gingen agenten in de omgeving zoeken. De twee verdachten, een 35-jarige vrouw en een 46-jarige man beiden afkomstig uit Utrecht, konden in de omgeving worden aangehouden. Beiden zijn veelplegers. Tijdens de fouillering trof de politie een palmtop bij de vrouw aan. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Beroving van mobiele telefoon

VLEUTEN Op de Wilhelminalaan is donderdagochtend tussen 07.00 uur en 07.15 uur een jongen beroofd van zijn mobiele telefoon.

Terwijl de 12-jarige jongen uit Vleuten met zijn fiets stond te wachten voor het verkeerslicht op de hoek Wilhelminalaan/Huis te Vleutenbaan werd zijn mobiele telefoon door een scooterrijder uit zijn hand gepakt. Eventuele getuigen van deze beroving worden verzocht contact op te nemen met de politie van bureau Marco Polo, telefoon 0900-8844.

Verkeersongeval

VLEUTEN Vrijdagmiddag 8 september heeft er een verkeersongeval met letsel plaatsgevonden op de kruising Stationsstraat/Bottensteinweg tussen een fietser en een bestuurster van een brommobiel.

Een 82-jarige vrouw uit Kockengen reed met haar brommobiel over de Bottensteinweg, komende uit de richting van de Pastoor Ohllaan. Op de kruising Stationsstraat/Bottensteinweg wilde zij rechtsaf slaan. Hierbij liet ze de rechts van haar op dezelfde weg bevindende en linksafslaande 65-jarige fietser (woonplaats onbekend) niet voor gaan. Op de kruising kwamen beiden elkaar tegen en wilde de bestuurster van het brommobiel op haar rem trappen om een aanrijding te voorkomen. Echter in plaats van op haar rem te trappen, gaf zij gas waardoor zij het slachtoffer aanreed. De fietser kwam ten val, waarna het brommobiel over het slachtoffer heenreed. De fietser werd met verwondingen aan hoofd, ribben en schouder met de ambulance overgebracht naar het UMC.

Politie houdt harddrugsgebruiker aan

UTRECHT In het Moreelsepark heeft de politie zaterdagavond 9 september een harddrugsgebruiker aangehouden.

Agenten zagen in het Moreelsepark een voor hen bekende druggebruiker zitten die bezig was met het voorbereiden van harddrugs. Tijdens de fouillering troffen de agenten in een plastic tas een stroomstootwapen aan. Hierop werd de verdachte, een 21-jarige man uit Houten, aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man kreeg een proces-verbaal.