Politie Drenthe

Zondag

Hoogeveen, 10-09-2006

Politie onderzoekt diefstal motor
BARGER COMPASCUUM Zaterdagavond tussen 18.00 en 23.00 uur is in de Jan Berendstraat in Barger Compascuum een garage opengebroken en daaruit een Harley Davidson motor gestolen. Terwijl de bewoners weg waren werd de garagedeur opengebroken en de afgesloten motor meegenomen. Het betreft een opvallende Harley Davidson Lowtail XT5. (06-178251)

Aangehouden na mishandelen vriendin
COEVORDEN Een 28 jr. inwoner van Coevorden is in de nacht van zaterdag op zondag door de politie aangehouden op verdenking van mishandeling. De man zou eerder in de nacht zijn 24 jr. vriendin hebben mishandeld waardoor ze o.a. een hevige bloedneus kreeg. De vrouw heeft aangifte gedaan. De man is in de loop van zondag na het afleggen van ene verklaring in vrijheid gesteld. Deze zaak wordt afgehandeld volgens het protocol Huiselijk Geweld.

Boetes voor rijden onder invloed
In de nacht van zaterdag op zondag bekeurde de politie drie automobilisten voor het rijden onder invloed. Ze werden betrapt tijdens routinecontroles. De boetes varieerden van 220,- tot 390,-

BEILEN Op de Torenlaan reed een 27 jr. beginnend bestuurder uit Assen met een alcoholgehalte van ongeveer 0,4 promille in een auto. Naast een rijverbod van twee uur kreeg hij een boete van 220,-.

EMMEN Op de Statenweg in Emmen reed werd een 28 jr. automobilist uit die plaats aangehouden. Hij had een alcoholgehalte van ongeveer 1,1 promille en kreeg een boete van 390,- en een rijverbod van vier uur.

HOOGEVEEN Een 20 jr. man uit Hoogeveen kreeg een boete van 220,- en een rijverbod van 4 uur omdat hij met een alcoholgehalte van 0,7 promille in een auto over de Mr. Harm Smeengelaan reed.

Inbrekers overlopen
EMMEN Een surveillant van een beveiligingsbedrijf betrapte in de nacht van zaterdag op zondag op het terrein van een bedrijf aan de Nijbracht in Emmen twee inbrekers. Men had een gat in de omheining van het terrein geknipt en er stonden al een aantal spullen klaar om meegenomen te worden. Bij het zien van de surveillant gingen de mannen er in een auto vandoor. Doordat de surveillant het kenteken noteerde kon de politie de auto opsporen en in zijn woning in Emmen één verdachte aanhouden. Deze 31 jr. man is voor nader onderzoek ingesloten. De auto is in beslag genomen. (06-178327)

EMMEN Zaterdagavond betrapte een getuige een aantal mannen die bezig waren in te breken in een school aan de Giervalk in Emmen. Men had al een ruit van de school vernield. Bij het zien van de getuige gingen de inbrekers er vandoor in. Eén van hen vluchtte in een auto, een ander te voet. Doordat de getuige een foto maakte van de vluchtende auto kon de politie de auto via het kenteken opsporen. Deze werd op een andere plaats in Emmen aangetroffen en in beslag genomen. De politie is nog op zoek naar de eigenaar en bestuurder. (06178256)

Politie onderzoekt beroving
BEILEN Een aantal onbekende jongemannen heeft zaterdagavond in de Brunstingerstraat in Beilen een 69 jr. man uit die plaats van geld beroofd. Dit gebeurde naast een woning. Het slachtoffer was op bezoek geweest bij een kennis. Toen hij omstreeks 22.50 via de achterdeur de woning verliet werd hij beetgepakt door waarschijnlijk drie personen, tegen de grond gewerkt en beroofd van wat kleingeld. De man raakte licht gewond aan zijn gezicht doordat één van de daders hem een hand voor de mond hield. Hij hoefde zich niet onder doktersbehandeling te stellen. De overvallers vluchtten te voet in de richting van de Grote Drift. Volgens het slachtoffer gaat het om waarschijnlijk drie jonge mannen. Ze hadden hun gezicht bedekt. Hij heeft inmiddels aangifte gedaan. De politie is een onderzoek gestart en heeft zaterdagavond direct een technisch onderzoek ingesteld. (06-178258)

Geweld tegen politie
ASSEN Een politieagent is in de nacht van zaterdag op zondag licht gewond geraakt doordat een 38 jr. man uit Assen hem een kopstoot gaf. Dit gebeurde in de Donaustraat in Assen. De beschonken man had daar bij een woning een ruit vernield en was aangehouden. Toen agenten hem naar een politieauto brachten deelde hij onverwacht de kopstoot uit. De man is ingesloten en in de loop van zondag na het afleggen van een verklaring weer in vrijheid gesteld. De agent heeft zich laten benadelen door een arts en aangifte van mishandeling gedaan. (06-178301)

Vandalen aangehouden
EMMEN In de nacht van zaterdag op zondag hield de politie twee jongens van 14 en 17 jr. uit Emmer Compascuum aan. De jongens hadden aan de Splitting in Emmen ruiten van een bushokje vernield. Een getuige belde de politie en gaf een goed signalement waardoor de politie de beide jongens kon opsporen en aanhouden. Na verhoord te zijn werden de jongens van het politiebureau opgehaald door hun ouders. De politie maakt proces-verbaal op en de jongens zullen de schade moeten vergoeden.

Gewond door messteek
HOOGEVEEN De politie stelt een onderzoek in naar een ruzie waarbij in de nacht van vrijdag op zaterdag een 17 jr. jongen uit Elim door een messteek gewond is geraakt. Het slachtoffer kreeg een vleeswond in een arm en is in het ziekenhuis behandeld. De jongen trof in het Armenwerkhuispad (steeg tussen de Grote Kerkstraat en Van Echtenstraat) in Hoogeveen een kennis. Er ontstond een woordenwisseling waarbij uiteindelijk de kennis een mes pakte en uithaalde naar het slachtoffer. Het slachtoffer liet zich behandelen in het ziekenhuis en lichtte later in de nacht de politie in. Zaterdag deed hij aangifte. (06-178082)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van politie Drenthe, dan kunt u bellen met Dirk Neef, tel. 0592 - 36 1280.