Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Vrouwen beschoten met luchtdrukwapen

Ruurlo, 11-09-2006 o De politie heeft op 8/9 rond 23.00 uur twee jongens van 15 en 16 uit Borculo aangehouden. Zij worden ervan verdacht die avond een 60-jarige vrouw uit Borculo en een 74-jarige vrouw uit Ruurlo met een luchtdrukwapen te hebben beschoten.

De politie kreeg de melding dat er rond 22.45 uur iemand beschoten was op de parkeerplaats achter een eetgelegenheid aan de Esweg. Een 60-jarige vrouw fietste daar vanaf het tenniscomplex aan de Wiersseweg toen zij getroffen werd door een kogeltje. Het kogeltje ging door haar rugzak en tennisracket heen en stopte net tegen haar rug.

Ter plaatse gekomen werden de agenten aangesproken door een getuige die kon vertellen waar de verdachten zich bevonden. Vervolgens konden de 15- en 16-jarige jongen in het centrum van Ruurlo worden aangehouden. De 15-jarige jongen droeg een windbuks met geluiddemper en kogeltjes bij zich. De jongens zijn naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. Hun ouders zijn op de hoogte gesteld.

Diezelfde avond rond 22.00 uur is een 74-jarige vrouw licht gewond geraakt nadat zij, vermoedelijk tijdens het voorbijfietsen, op De Smidse in haar rug is geschoten met een luchtbuks. De politie vermoedt dat het hier om dezelfde daders gaat, en heeft de zaak in onderzoek.