Ingezonden persbericht


FCE Bank en ALD Automotive tekenen intentieverklaring

Hoofddorp, 11 september 2006. FCE Bank en ALD Automotive hebben een intentieverklaring getekend waarbij FCE Bank het beheer van ruim 4.000 operationele leasecontracten onder het label Volvo Car Lease uitbesteedt aan leasemaatschappij ALD Automotive.

De aangekondigde samenwerking ligt in lijn met de Europese strategie van FCE Bank om operationele leasing voor de diverse automerken aan te bieden via partners. In de huidige automotive markt wil FCE Bank zich verder concentreren op de kernactiviteiten. ALD Automotive wil zijn positie op de Nederlandse leasemarkt verder versterken. Beide partijen streven bij dit partnership naar synergievoordelen door de expertise van de dealerorganisatie samen te voegen met de kennis en faciliteiten van de leasemaatschappij.

Nu al verzorgt ALD Automotive voor FCE Bank de operationele leasecontracten voor de merken Ford, Land Rover en Jaguar. In de beoogde samenwerking blijft FCE Bank, en daarmee de importeur en dealers van Volvo Cars, verantwoordelijk voor de sales- en marketingactiviteiten van Volvo Car Lease.

Onder voorbehoud van de goedkeuring van beide ondernemingsraden en de Nederlandse Mededingingsautoriteit streven beide partijen ernaar om de transactie voor oktober 2006 af te ronden.


- Einde persbericht -

ALD Automotive is gespecialiseerd in Operational Leasing en Fleet Management. Met 626.900 voertuigen en 3000 werknemers in 34 landen behoort ALD Automotive tot de top drie van grootste autoleasemaatschappijen in Europa. ALD Automotive is onderdeel van de Franse bankiersgroep Société Générale.

Voor meer persinformatie:
Lonneke van der Horst, Marketing Manager
Telefoon: +31 (0)20 - 658 70 00
E-mail: lonneke.vanderhorst@aldautomotive.com