Politie Flevoland

Veertien aanhoudingen wegens alcohol

Flevoland, 11-09-2006 o Bij een alcoholcontrole van de basiseenheid Almere Stad-West, in samenwerking met het VerkeersTeam, zijn vrijdagnacht op de Hogering en de Markerkant negen automobilisten aangehouden wegens het rijden onder invloed van alcohol.

Onder de verdachten waren twee vrouwen. Twee van hen waren Beginnend Bestuurder (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs). Alle verdachten kwamen uit Almere. Er werden geen rijbewijzen ingevorderd.

Een 41-jarige automobilist uit Almere, die naast een proces-verbaal ook een rijverbod tot 10.00 uur had gekregen, stapte om kwart over zes al weer in zijn auto. De controlerende politiemensen zagen dit, waarop de man opnieuw werd aangehouden. Hij kreeg nu een proces-verbaal voor het rijden onder invloed én het rijden tijdens een rijverbod.

Zaterdagnacht werd gecontroleerd in Emmeloord (Pieperfestival) en Dronten. Hier werden vijf automobilisten aangehouden, waaronder twee Beginnend Bestuurders. De verdachten kwamen uit de Noordoostpolder en Urk. Ook hier werden geen rijbewijzen ingevorderd.

In totaal werden er in het weekeinde 735 personen gecontroleerd.