Politieberichten Heuvelrug, 10.15 uur

Utrecht, 11-09-2006

Insluiper overlopen

LEERSUM Een bejaarde bewoonster van de Lomboklaan heeft zondagmiddag een insluiper in haar woning overlopen. De vrouw was omstreeks 12.00 uur in de tuin planten aan het water geven, toen ze een onbekende man in haar slaapkamer zag staan. Toen hij zich betrapt wist, liep de man op de vrouw af. Zij pakte hem in eerste instantie beet, maar besloot toch los te laten omdat ze hem niet aan kon en 112 te bellen.

Daarop verdween de insluiper te voet in de richting van de Rijksstraatweg. Het gaat om een man van 30 40 jaar oud, met een lichtgetinte huidskleur en een lengte van circa 1.65 meter. Hij heeft een fors postuur, zwart haar en een vol gezicht. Hij droeg een zwart T-shirt met horizontale witte strepen en een donkere broek. Verder droeg hij een gouden ketting. Eventuele getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Heuvelrug: 0900 88 44.

Beschonken bestuurder brommobiel

DOORN Een 34-jarige man uit Leersum is zondagavond aangehouden omdat hij vermoedelijk met te veel drank op een brommobiel bestuurde.

Omstreeks 20.15 uur zagen surveillerende politieagenten de man rijden op de Leersumsestraatweg. Hij slingerde over de hele wegbreedte en overschreed daarbij de doorgetrokken streep. Ook remde hij alsof hij een noodstop moest maken. Een achterop komende automobilist kon het brommobiel nog maar net ontwijken. Vervolgens gaf de Leersummer een ruk aan zijn stuur en kwam bij een bushalte tot stilstand.

De bestuurder weigerde mee te werken aan de blaastest, en ook verleende hij geen medewerking aan de ademanalyse op het bureau. De man kreeg een rijverbod van 22 uur en moest zijn bromfietscertificaat inleveren.

Toen de man en een vrouw later die avond de brommobiel wilden ophalen bij de bushalte, bleek de radio eruit gestolen en met het contactslot te zijn geknoeid. Daarvan is aangifte gedaan.