Politieberichten Rijn & Venen, 10.20 uur

Utrecht, 11-09-2006

Aanrijding onder invloed

MAARSSEN Op de Marco Pololaan is een vrouw aangehouden voor rijden onder invloed.

De politie kwam zondagmiddag omstreeks 17.15 uur ter plaatse bij een kop-staartaanrijding op de Marco Pololaan. Geen van de bestuurders, een 34-jarige automobilist uit Bunnik en een 39-jarige automobiliste uit Utrecht, raakte gewond, maar de agenten roken alcohol. De vrouw moest blazen en bleek onder invloed te zijn. Ze werd aangehouden en de ademanalyse op het politiebureau wees uit dat ze 890 ug/l in haar lichaam had. Proces-verbaal is opgemaakt en de vrouw moest haar rijbewijs inleveren.

Beroofd van MP3-speler

MAARSSEN De politie onderzoekt een beroving van een 11-jarige jongen en is op zoek naar getuigen die kunnen helpen.

Zondag 10 september omstreeks 18.45 uur fietste een 11-jarige jongen uit Maarssen vanuit Boomstede door het fietstunneltje langs de stuntbaan richting de wijk Fazantenkamp. Plotseling benaderde ter hoogte van de stuntbaan een jongen op een scooter de 11-jarige jongen en beroofde hem van zijn MP3-speler. Hierbij dreigde de verdachte met een steekwapen.

Signalement verdachte:

Jongen van vermoedelijk 14-16 jaar oud, normaal postuur, tussen 1.70
1.75 meter lang, droeg een zwart motorjack met hoge kraag, een blauwe spijkerbroek, zwarte integraalhelm en reed op een zwarte scooter.

Ter hoogte van de stuntbaan stonden drie jongens die getuigen waren van de beroving. De politie heeft de beroving in onderzoek en vraagt getuigen, en met name de drie jongens, te bellen met 0900-8844. Anoniem bellen kan ook: 0800-7000.

Aanrijding

WOERDEN Op de kruising Rembrandtlaan Jozef Israellaan heeft zondag 10 september een aanrijding plaatsgevonden.

Omstreeks 09.15 uur reed een 76-jarige automobilist uit Woerden vanaf de Jozef Israellaan de kruising op. De man zag daarbij een 29-jarige automobiliste uit Alkmaar over het hoofd. De auto van de vrouw uit Alkmaar tolde door de aanrijding over de weg, raakte een lantaarnpaal en kwam daarna tot stilstand. De vrouw is met pijn in de nek per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis vervoerd. De inzittenden die bij de vrouw in de auto zaten, raakten niet gewond. Ook de 76-jarige man kwam met de schrik vrij. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt omdat hij geen voorrang verleende.

Aangehouden na verdachte situatie

BREUKELEN - Voor het voor handen hebben van inbrekerswerktuig, zijn zondagavond drie verdachten aangehouden.

De politie ontving omstreeks 21.10 uur een melding van een verdachte situatie. Een auto met drie inzittenden toonden opvallend veel belangstelling voor een woning op de Wilhelminastraat. De mannen liepen rond de woning, belden aan en gingen weer terug naar de auto. De politie kwam ter plaatse en controleerde de mannen. Ze hadden geen logische verklaring voor hun aanwezigheid en hadden inbrekerswerktuig bij zich. De mannen uit Utrecht, van 18, 26 en 31 jaar oud, zijn aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.