Gemeente Haaksbergen

Collegeprogramma 2006-2010
Aanpassing van het Haaksbergse centrum, aanleg van het laatste deel van de Noordsingel, ontwikkeling van de woonwijken Wissinkbrink en Veldmaat en een goed lokaal onderwijs- en jeugdbeleid. Dit zijn enkele speerpunten uit het collegeprogramma 2006-2010, dat vrijdag 8 september door burgemeester Loohuis en de wethouders Van Beek, Diepenmaat en Eshuis is gepresenteerd. Het collegeprogramma is een verdere uitwerking van het coalitieakkoord dat in het afgelopen voorjaar door de PvdA- en CDA-fractie werd gesloten voor de vorming van een nieuw college.

De andere speerpunten in het collegeprogramma zijn: het opstellen van een brede welzijnsvisie, de realisatie van een school voor de nieuwbouwwijken Wissinkbrink en Hassinkbrink, recreatie en toerisme, de aanleg van de nieuwe autoweg N18, plattelandsontwikkeling, 'verdieping'van het wijkgericht werken en de plaatselijke uitvoering van de nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Naast al deze speerpunten blijven de kwalieit van de gemeentelijke diesntverlening en de burgerparticipatie bij het college hoog in het vaandel staan.

Het collegeprogramma is ter kennisname aangeboden aan de gemeenteraad. Over de financiele consequenties van de speerpunten moet de gemeenteraad in november een besluit nemen, als de gemeentebegroting voor 2007 wordt vastgesteld.