Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten zondag 10 september 2006

Zaanstreek-Waterland, 10-09-2006

Conflict op parkeerterrein

Purmerend, vrijdag 8 september, 13:30 uur

Vrijdagmiddag heeft de politie een 48-jarige Purmerendse aangehouden naar aanleiding van een conflict op de parkeerplaats van het Waterland-ziekenhuis. Toen de vrouw de parkeerplaats wilde afrijden, werd haar de doorgang belet door een 43-jarige man en een 41-jarige vrouw uit Purmerend die hun auto voor die van haar zetten. De man vertelde later dat hij de vrouw wilde aanhouden in verband met stalken en haar wilde overleveren aan de politie.

De betrokkenen - die een lange voorgeschiedenis van conflicten met elkaar bleken te hebben - kwamen alledrie uit de auto. De 48-jarige vrouw pakte een hockeystick en nam hiermee een dreigende houding aan. Agenten die ter plaatse kwamen, besloten hierop in te grijpen en de vrouw aan te houden. De tegenpartij deed aangifte. Van alle betrokkenen werd een verklaring opgenomen.

Auto dwars op Den Uylbrug

Zaandam, vrijdag 8 september, 15.42 uur

Een 42-jarige automobiliste uit Zaandam werd vrijdagmiddag aangehouden nadat zij met drank op een eenzijdige aanrijding veroorzaakte op de Dr. JM Den Uylbrug. Zij reed met haar auto tegen een verkeerskast van een slagboom op de brug, waardoor de auto dwars op de weg kwam te staan en er een file ontstond. Door de botsing klapte de airbag van de auto uit. De Zaandamse werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis gebracht, waar zij toestemming gaf voor een bloedproef. De uitslag daarvan is nog niet bekend. De Zaandamse kreeg een proces-verbaal voor rijden onder invloed en een rijverbod van 24 uur. Ook werd haar rijbewijs ingevorderd.

De gemeente werd gewaarschuwd voor het verwijderen van een oliespoor op het wegdek en de Havendienst nam maatregelen in verband met ontzetting van de slagboom.

Diefstal waterkraan

Zaandam, vrijdag 8 september, 19.36 uur

Een 43-jarige Zaandammer werd op heterdaad betrapt bij diefstal in een winkel aan de Symon Spiersweg. De man had een kraan ter waarde van 189 euro plus bijbehorend materiaal onder zijn trui gestopt, wat was gezien door winkelpersoneel. Hij werd voorbij de kassa aangehouden en overgeleverd aan de politie. Nadat de verdachte was gehoord - en in afwachting van justitieel vervolg - werd de man enkele uren later in vrijheid gesteld.

Twee mannen aangehouden na vechtpartij

Purmerend, vrijdag 8 september, 20.40 uur

Naar aanleiding van een vechtpartij op de Binnendijk heeft de politie vrijdagavond twee personen uit Purmerend aangehouden, een 41-jarige en een 36-jarige man. Het conflict ontstond door familieomstandigheden bij de één, waarvan de 36-jarige man vond dat de 41-jarige zich er niet mee moest bemoeien. Er brak een ruzie uit, waarbij de 41-jarige de 36-jarige zou hebben geslagen met een stalen pijp. Hierbij raakte de 36-jarige man gewond achter zijn oor. Hij werd daarvoor in het Waterland-ziekenhuis behandeld. Beide personen werden ingesloten voor de nacht en zaterdag aan het eind van de ochtend in vrijheid gesteld.

Meerdere aanhoudingen voor bezit harddrugs

Volendam, vrijdag 8 september, 21.27 uur

De politie heeft het afgelopen weekend meerdere personen aangehouden voor het gebruiken en in bezit hebben van harddrugs. Zij waren uit verschillende woonplaatsen afkomstig: Katwijk, Naarden, Monnickendam, Volendam. In Volendam wordt - op grond van een plaatstelijke APV - het bezit van hard drugs voor eigen gebruik niet gedoogd. De politie neemt de harddrugs in beslag, vernietigt ze. Verdachten krijgen een geldboete van 200 euro.

Vechtpartij in tankstation

Landsmeer, zaterdag 9 september, 02.16 uur

Een 30-jarige man uit Purmerend werd in de nacht van vrijdag op zaterdag in de winkel van een benzinestation aan de IJdoornlaan mishandeld door twee andere in de winkel aanwezige mannen. Een van de twee verdachten gedroeg zich provocerend, onder andere door met een open pak melk te schudden en op die manier de hele winkel te besmeuren. De 30-jarige Purmerender zei hier wat van, waarna hij werd geschopt en ten val kwam. Op de grond liggend werd hij nog in zijn rug getrapt door de andere verdachte.

Het gaat om twee blanke mannen van ca. 23-28 jaar oud die wegreden in een donkere BMW, waarin ook andere personen zaten. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Speedboot vaart de wal op

Op het Noordzee-kanaal, ter hoogte van het Barndegat, vond zaterdagavond een eenzijdig ongeval met een speedboot plaats. De speedboot was met hoge snelheid tegen de walkant opgevaren en was op de wal tot stilstand gekomen. Twee van de vier inzittenden raakten hierbij gewond: een man liep hoofdletsel op en een vrouw verloor na het ongeval af en toe haar bewustzijn. Beide werden per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Het Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD) kwam ter plaatse en nam de zaak over van regiopolitie Zaanstreek-Waterland. Het KLPD onderzoekt de oorzaak van het incident.

Man gewond door messteken

Zaandam, 10 september, 00.15 uur

Bij een steekpartij in de Cornelis Calffstraat in Zaandam raakte in de nacht van zaterdag op zondag - kort na middernacht, een 24-jarige Zaandammer ernstig gewond. De Zaandammer liep met zijn vriendin op straat en werd plotseling aangevallen door twee mannen, die hem met een riem sloegen en met een mes staken. De twee daders gingen er te voet van door. Twee mannen die enige tijd later in de omgeving werden aangehouden, zijn weer in vrijheid gesteld omdat zij geen betrokkenheid hadden met het incident.

Het slachtoffer werd met ernstige verwondingen per ambulance naar het VU-ziekenhuis gebracht. Hij is buiten levensgevaar. De politie heeft de zaak in onderzoek. In verband met de kermis in Zaandam waren er veel mensen op straat. De politie verzoekt getuigen van de steekpartij zich te melden bij de centrale recherche van politie Zaanstreek-Waterland, via telefoonnummer 0900-8844.

Vechtpartij tussen kermisgangers

Volendam, 10 september, 02.07 uur

Bij een vechtpartij tussen twee grote groepen kermisgangers is in de nacht van zaterdag op zondag een 23-jarige man uit Oosterblokker gewond geraakt. Hij werd met een mes in zijn zij gestoken. Het slachtoffer werd per ambulance naar het OLVG in Amsterdam gebracht, waar hij een nacht ter observatie moest blijven. Op de plaats van het incident kon de politie één verdachte aanhouden, een 30-jarige man uit Purmerend. Op basis van een flink aantal getuigenverklaringen hield de politie later op de dag een 22-jarige man uit Edam en een 25-jarige man uit Den Haag aan. De politie onderzoekt de precieze toedracht van de steekpartij.