Verzamelberichten zondag

's-Hertogenbosch, 10-09-2006

Aangehouden voor winkeldiefstal

s-Hertogenbosch Zaterdagmiddag zijn twee vrouwen, 30 en 23 jaar uit Tilburg aangehouden. Ze werden in een winkel aan de Markt in s-Hertogenbosch betrapt toen ze voor ongeveer 575 euro kleding wegnamen. Tegen de twee vrouwen is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor zijn ze zaterdagavond heengezonden.

Gewonden bij aanrijding

s-Hertogenbosch Zaterdagmiddag zijn twee personen gewond geraakt bij een aanrijding. Een 11-jarige jongen uit s-Hertogenbosch fietste vanuit een steegje de Tweede Donk in s-Hertogenbosch op en kwam daar in aanrijding met een 17-jarig meisje, uit s-Hertogenbosch, op een bromfiets. Beiden zijn met beenletsel overgebracht naar een ziekenhuis in s-Hertogenbosch.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

Rosmalen In de nacht van zaterdag op zondag, rond middernacht is een 45-jarige man uit Zaltbommel aangehouden. Bij een autorit over de A2 had hij zijn 39-jarige echtgenote mishandeld. Ter hoogte van Vught wist de vrouw uit de auto te ontsnappen en de politie te bellen. Bij Rosmalen kon de man worden aangehouden. De vrouw moest zich in een ziekenhuis aan haar verwondingen laten behandelen. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Aangehouden tijdens vechtpartij

Haarsteeg In de nacht van zaterdag op zondag werd een vechtpartij gemeld op de Mommersteeg in Haarsteeg. Ter plaatsen werden een 16-jarige jongen uit Haarsteeg, een 22jarige jongen uit Nieuwkuik en een 20-jarige jongen uit s-Hertogenbosch. Het drietal is voor verder onderzoek ingesloten. De politie stelt een onderzoek in naar de vechtpartij. Niet uitgesloten is dat meer aanhoudingen zullen volgen.

Jongen aangehouden

s-Hertogenbosch In de nacht van zaterdag op zondag is een 18-jarige jongen uit Vlijmen aangehouden. Hij stond op de Karrenstraat in s-Hertogenbosch tegen de deuren en ramen van een horecagelegenheid te slaan en te schoppen. Even eerder was hij samen met enkele anderen uit de horecagelegenheid gezet omdat hij betrokken was bij een vechtpartij. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is hij heengezonden.

Zonder rijbewijs onder invloed

s-Hertogenbosch In de nacht van zaterdag op zondag, rond 02.00 uur, is op de Dertien Loten in s-Hertogenbosch een 24-jarige man uit plaats bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Bij de controle gaf de man een valse naam op verder bleek, dat hij niet in het bezit was van een rijbewijs. De man een zogenaamde veelpleger, is bekeurd voor het rijden onder invloed, het rijden zonder rijbewijs en het opgeven van een valse naam. Ook kreeg hij nog een rijverbod van 5 uur.

Te veel gedronken

Drunen In de nacht van zaterdag op zondag, rond 02.30 uur, is een 29-jarige man uit Sprang Capelle bekeurd. De man trok de aandacht toen hij rijdende over de A59 in de richting Waalwijk een politieauto over de vluchtstrook inhaalde. Bij controle bleek dat hij te veel had gedronken om met een auto te mogen rijden. Naast de bekeuring kreeg ij ook een rijverbod van 5 uur.

Man aangehouden voor mishandeling

s-Hertogenbosch In de nacht van zaterdag op zondag, rond 03.30 uur, werd gemeld dat in een horecagelegenheid aan de Buitendijk in s-Hertogenbosch een vrouw was mishandeld. Ter plaatse bleek een 24-jarige vrouw uit Rotterdam in gezicht geschopt te zijn. Korte tijd later kon een 33-jarige man uit Vlissingen worden aangehouden. Hij wordt ervan verdacht de vrouw te hebben mishandeld. Verder bleek, dat de man ook nog een boete van 504 euro of 8 dagen hechtenis had open staan. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Bekeurd voor vechten

s-Hertogenbosch In de nacht van zaterdag op zondag zijn twee jongens 17 en 18 jaar uit s-Hertogenbosch aangehouden. De twee waren met elkaar op de vuist gegaan op de Parade in s-Hertogenbosch. Tegen het tweetal is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor zijn ze heengezonden.

Aanrijding en te veel gedronken

s-Hertogenbosch In de nacht van zaterdag op zondag, even na 05.00 uur werd een ongeval gemeld op de A2 nabij s-Hertogenbosch. Een auto bestuurd door een 29-jarige man uit Oss was via de vangrails in de middenberm, rechts van de weg geraakt, waarbij nog enkele paaltjes werden geraakt. Niemand raakte gewond. Wel bleek, dat de bestuurder te veel had gedronken om met een auto te mogen rijden. Hiervoor werd hij bekeurd. Naast de bekeuring kreeg hij een rijverbod van 7 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Aangehouden in verband met mishandeling

s-Hertogenbosch In de nacht van zaterdag op zondag zijn twee jongens 15 en 19 jaar uit s-Hertogenbosch aangehouden. Ze worden ervan verdacht op 15 augustus in de middag op het Mgr. Van Roosmalenplein in s-Hertogenbosch een 35-jarige man uit s-Hertogenbosch en een 37-jarige man uit Utrecht te hebben mishandeld. De slachtoffers raakten hierbij gewond. De twee jongens zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Motorrijder gewond

s-Hertogenbosch Zondagmiddag is een 28-jarige motorrijder uit s-Hertogenbosch gewond geraakt. De man was langs de A2 onder s-Hertogenbosch aan het crossen. Waarschijnlijk heeft hij een tak over het hoofd gezien en is over de kop geslagen. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis in s-Hertogenbosch.

Rijden onder invloed

Schijndel In de nacht van zaterdag op zondag, rond middernacht, werd op de Mgr. Zwijsenstraat in Schijndel een 53-jarige man uit die plaats bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel had gedronken. Naast de bekeuring kreeg hij een rijverbod van 2 uur.


-----

Rond 00.15 uur, die nacht werd op de Steeg in Schijndel een 23-jarige man uit die plaats voor hetzelfde feit bekeurd. Hij kreeg een rijverbod van 2 uur.


-----

Even na 01.00 uur werd op dezelfde weg een 22-jarige man uit Rosmalen voor hetzelfde feit bekeurd. Hij kreeg een rijverbod van 1 uur.


-----

Sint Michielsgestel Dezelfde nacht rond middernacht werd op de Hoogstraat in Sint Michielsgestel een 44 jarige vrouw uit s-Hertogenbosch voor hetzelfde feit bekeurd. Zij kreeg naast de bekeuring een rijverbod van 2 uur.

Man aangehouden voor mishandeling

Esch In de nacht van zaterdag op zondag is een 40-jarige man uit Esch aangehouden. De man had in Esch een 38-jarige vrouw uit Vught en haar 14-jarige dochter mishandeld. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Aanhoudingen voor vernieling

Schijndel In de nacht van zaterdag op zondag werd gemeld dat een tweetal mannen vernielingen pleegden aan een fiets en een glas tegen een auto hadden gegooid op de Hoofdstraat in Schijndel. Op aanwijzing van getuigen kon een 17 en een 25-jarige man uit Schijndel worden aangehouden. Ze zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Te hard rijbewijs ingevorderd

Zeeland In de nacht van zaterdag op zondag is een 19-jarige man uit Uden bekeurd. Hij reed met zijn auto met een snelheid van ruim 150 km/u over de Bergmaas in Zeeland. Op die weg is 80 km/u toegestaan. Ook haalde hij nog een auto in waar dat verboden was. Het rijbewijs van de man is ingevorderd omdat hij meer dan 50 km/u te hard reed.

Man aangehouden voor bedreiging

Heesch Zaterdagmiddag is een 36-jarige man uit Heesch aangehouden. In Heesch had hij een 26-jarige plaatsgenote met de dood bedreigd. De man is aangehouden, in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

Man aangehouden voor belediging

Oss In de nacht van zaterdag op zondag is een 34-jarige man uit Berghem aangehouden voor belediging. De man beledigde twee bikers van de politie die over de Raadhuislaan in Oss reden. Hij bleef de politiemensen beledigen, ook nadat hij daarop aangesproken was. De man is hierop aangehouden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is hij zondagochtend heengezonden.

Man aangehouden voor mishandeling portier

Ledeacker In de nacht van zaterdag op zondag is een 25-jarige man uit Mill aangehouden. De man had die nacht bij een horecagelegenheid aan de Mgr. Bekkersstraat in Ledeacker een portier geslagen. De man werd aangehouden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is hij later die nacht heengezonden.

Ook een 28-jarige man uit Mill werd aangehouden. Hij voldeed niet aan een vordering van de politiemensen om weg te gaan. Ook hij is aangehouden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is hij heengezonden.

Rijbewijs kwijt na te hard, onder invloed rijden

Velp In de nacht van zaterdag op zondag werd op de Bosschebaan in Velp een 23-jarige man uit Oss bekeurd. Hij reed met zijn auto met een snelheid van 132 km/u over de die weg, waar 80 km/u is toegestaan. Omdat hij meer dan 50 km/u te hard reed is zijn rijbewijs ingevorderd. Verder bleek, dat hij ook te veel had gedronken om met een auto te mogen rijden. Ook hiervoor werd hij bekeurd. Hij kreeg ook nog een rijverbod van 1 uur.