Nieuwe website voor MyCom
Team van 2500 testers zorgt voor betere functionaliteit

MyCom, de landelijke keten van computerspeciaalzaken, heeft haar digitale visitekaartje grondig aangepakt. De mogelijkheden van de website zijn flink uitgebreid en voor het komende jaar staan er nog meer nieuwe functionaliteiten op stapel. Ook het uiterlijk is onder handen genomen. Aan de introductie ging een intensief testtraject vooraf.

Surfen naar www.mycom.nl is nu nog plezieriger dan het al was. De site heeft een rustiger voorkomen en is, mede door de verbeterde navigatie, een stuk overzichtelijker en klantvriendelijker. De grootste verbeteringen zitten echter in de functionaliteit: MyCom is klaar voor de toekomst op het wereldwijde web.

Nieuwe technologieën
Zelf een systeem samenstellen kon voorheen ook al, maar is met de de nieuwe website nu een stuk eenvoudiger. Apparaten kunnen probleemloos met elkaar worden vergeleken, terwijl de veiling van topproducten volledig is vernieuwd. Verder zijn de zoekmogelijkheden flink uitgebreid en is de website - ondermeer door de lagere bandbreedte - een stuk sneller.

Het geheel is van de grond af opnieuw opgebouwd, gebruikmakend van nieuwe technologieën die het mogelijk maken om de functionaliteit in de toekomst verder uit te breiden. Zo zal het binnen nu en over een jaar mogelijk zijn om de winkelvoorraad te raadplegen, de status van een ter reparatie aangeboden apparaat op te vragen, producten te recenseren en online bestellingen te doen, die in de winkel kunnen worden opgehaald. De MyCom-filialen kunnen straks ook hun eigen actiepagina online zetten.

Testteam
Een paar maanden geleden vroeg MyCom aan 5000 klanten of ze de nieuwe website wilden uitproberen. Aanvankelijk werd er gerekend op zo'n 1000 positieve reacties, maar dat pakte anders uit: doordat er maarliefst 4000 reacties binnenkwamen, was het uiteindelijk mogelijk om een testteam van 2500 mensen samen te stellen.

Iedere testpiloot moest drie onderdelen beproeven: één daarvan werd aangewezen, de andere twee mocht hij of zij zelf kiezen. De bevindingen - van bugs tot typefouten - werden gedetailleerd aan de makers gerapporteerd. Het vernieuwde www.mycom.nl is zo uitvoerig onder de loep genomen als maar mogelijk is.

Over MyCom
MyCom Nederland B.V. stelt zich ten doel de beste leverancier in Nederland te zijn van computers, computeronderdelen, notebooks, plasma- en LCD TV's, monitoren, digitale camera's en meer. MyCom heeft op dit moment 20 vestigingen in ons land. Daarnaast is MyCom zeer succesvol met MyCom Direct en MyCom Direct Business, waarbij onder meer via de website www.mycom.nl direct wordt verkocht. In december 2005 is MyCom door Elsevier Retail, het AD en Q&A research uitgeroepen tot Beste computerspeciaalzaak van Nederland.

Voor meer informatie (alleen voor de pers):
Monogram Communication Strategies (MCS) BV, Natasja la Lau, tel: 023 5628208, natasjal@monogram.nl