Ingezonden persbericht


Eerste FM-zender voor iPod en MP3-spelers in Europa Belkins TuneCast(TM) II voldoet aan de EU-certificeringsnormen

Schiphol-Rijk 11 september 2006 â¤* Gebruikers van iPod- en MP3-spelers in Europa kunnen nu ook de muziek op hun spelers beluisteren met behulp van de FM-stereozender van Belkin. De TuneCast II FM-zender brengt een verbinding tot stand tussen een draagbare muziekspeler en je autoradio of de stereo-installatie in je woning met behulp van FM-radiogolven.

Belkin heeft de goedkeuringsprocedures van de Europese CEPT (European Conference of Postal and Telecommunications administrations) nauwlettend gevolgd en kan nu het eerste product introduceren dat voldoet aan de opgestelde normen. De eerste landen die al toestemming hebben verleend voor het gebruik van de FM-band voor apparaten met een laag vermogen zijn Duitsland, Zwitserland en IJsland.

De TuneCast II scant de FM-frequenties 88,1 tot 107,9 MHz en selecteert de beste frequentie voor het beluisteren van muziek. Het apparaat biedt tevens de mogelijkheid vier FM-frequenties op te slaan in het geheugen, zodat later snel en eenvoudig het beste kanaal terug te vinden is voor het beluisteren van muziek.

De TuneCast II hoeft niet handmatig in- of uitgeschakeld te worden. Dit gebeurt namelijk automatisch als er een audiosignaal opgevangen wordt. Als er gedurende een periode van 60 seconden geen signaal meer wordt opgevangen, gaat de TuneCast II automatisch weer uit. Zo gaan de batterijen langer mee en is het nog makkelijker om zorgeloos muziek te beluisteren.

De TuneCast II hoeft slechts op de hoofdtelefoonaansluiting van een iPod, MP3-, cd- of cassettespeler aangesloten te worden. Zo kan de zender het signaal naar een heldere FM-frequentie van je autoradio of de stereo-installatie in je woning versturen.

Voordelen

* Eerste universele FM-zender die voldoet aan de EU-normen voor het gebruik van Band II voor apparaten met een laag vermogen
* Verzendt signalen via de FM-kanalen 88,1 - 107,9 MHz
* Wordt geleverd met een gelijkstroomkabel voor gebruik zonder batterij

Prijzen en beschikbaarheid
TuneCast II Mobile FM Transmitter F8V3080eaBLK ¤ 41.95

Over Belkin
Belkin - (www.belkin.nl) - biedt een uitgebreide productenmix voor een naadloze integratie van elektronica voor thuis, in de auto of onderweg. Belkin, opgericht in 1983, is een private onderneming en is toonaangevend marktleider op het gebied van connectiviteitsoplossingen en accessoires voor iPod, computers en meer. Wij leveren uitgebreide oplossingen voor netwerken, home-entertainmentsystemen - met de PureAV-kabels, voedings- en digitale draadloze accessoires - en veel meer categorieën.

Door de enorme groei is Belkin wereldwijd aanwezig. Naast het hoofdkantoor in Los Angeles heeft Belkin ook kantoren in Asia Pacific. Belkins Europese hoofdkantoor is gevestigd in Engeland, met kantoren in Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Spanje, Zweden en Dubai (de Verenigde Arabische Emiraten) om de regionale markten te bedienen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Belkin BV
Sandy de Roos
Tel. +31 (0)20 654 7329
sandyr@belkin.com

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met: LEWIS Communications
Marisa Pumares
Tel. +31 (0)40 235 46 00
marisap@lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com

PRWEEK UK - Top ten all-sector agency, 2005
The Sunday Times - Top 100 best small companies to work for, 2005 The Holmes Report - Best consultancy to work for, 2004 Financial Times - Top 20 best places to work, 2004 PRWEEK UK - Top ten all-sector agency, 2004
PRWEEK US - Fastest climbing technology agency, 2004