KNWV

Nieuwsbericht Zeilen

10-9-2006

Team Roos Henry Lloyd prolongeert titel Nederlands Kampioen Matchracen

Team Roos Henry Lloyd en Team Gaston Loos zeilden de finale van de Delta Lloyd Nederlands Kampioenschap Matchracen 2006 in IJmuiden. Deze werd op zondag 10 september, op de laatste dag van de Hiswa te water gevaren.

De omstandigheden waren uitstekend, windkracht vier. Voor de bezoekers van de Hiswa waren de wedstrijden goed te volgen vanaf de Delta Lloyd pier. Op de pier werd live verslag gedaan van de finale. De teams die zich hadden geplaatst voor de 3e en 4e plaats waren de teams van Kirsten Groeneveld (winnaar provinciale Kampioenschappen
Noord-Holland) en Richard Rot (winnaar provincie Zeeland). Voor de uiteindelijke finale van het Delta Lloyd NK Matchracen 2006 had het team Gaston Loos (provinciaal kampioen Utrecht) en team Roos Henry Lloyd (winnaar open ronde) zich geplaatst.

Bij de wedstrijd voor de 3e en 4e plaats ging de strijd tussen Kirsten Groeneveld en Richard Rot. De winst voor de eerste race ging naar Team Richard Rot met zijn bemanning Erwin Jansen en Robert Jansen. In de eerste race kreeg het team van Kirsten Groeneveld met haar bemanning Persijn Bronners en Gilbert Figaroa voor de start een penalty. In de tweede race was er een gelijke start, maar als snel bleek dat het team van Richard Rot de goede kant van het kruisrak had gekozen en daardoor een flinke voorstand had. Ondanks de vele acties en manoeuvres van Kirsten met haar bemanning heeft Richard deze voorstand weten te behouden, met een derde plaats als resultaat.

Om twee uur was het zover, tijd voor de finale van het NK Matchracen 2006. Deze werd gevaren tussen team Gaston Loos en zijn bemanning Gideon Mastenbroek en Edgar Westerhuys en team Roos Henry Lloyd en zijn bemanning Frans Hin en Maarten Innemee. Voor de start van de eerste race was het zeer spannend doordat beide teams elkaar constant achterna zaten, dit maakte het een geheel spektakel voor het publiek. Uiteindelijk had Jelle Roos een snellere en betere start. Het was een behouden race waarin Jelle de winst heeft binnengehaald. In de tweede race won Jelle Roos wederom de start, door goede timing waren ze goed weg en pakten de koppositie. De voorsprong gaf Team Roos niet meer uit handen.

Team Roos Henry Lloyd is voor het tweede jaar op rij Nederlands Kampioen matchracen 2006.

Internetadres: www.watersportverbond.nl/matchracen
E-mailadres:yvonne.vlek@watersportverbond.nl