Politieberichten stad Utrecht, 11.00 uur

Utrecht, 11-09-2006

Jongens aangehouden

UTRECHT - De politie heeft zondagavond twee jongens aangehouden omdat zij de openbare orde verstoorden en niet naar de politie wilde luisteren.

Omstreeks 21.30 uur waren agenten druk met een achtervolging van een gestolen motorscooter. De berijders van de scooter hadden het voertuig achtergelaten ter hoogte van de Van Brammendreef. Een aantal agenten zette de achtervolging lopend voort. Een motoragent bleef bij de achtergelaten motorscooter. Een groep van 15 a 20 jongeren kwam op de agent toelopen en probeerde de scooter alsnog weer mee te nemen.

Nadat de agenten meerdere malen hadden gesommeerd de jongeren om weg te gaan, bleef men allemaal staan. Een aantal probeerde om de scooter te pakken te krijgen. Uiteindelijk riep de agent de hulp in van zijn collegas om te voorkomen dat de scooter door de jeugd gepakt werd. De te hulp geschoten agenten konden voorkomen dat de scooter werd meegenomen. Twee jongens -16 en 17 jaar beiden uit Utrecht vonden het nodig niet naar de agenten te luisteren en bleven beledigend naar de agenten. Beiden werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Straatroof

UTRECHT Op de Vleutenseweg vond zondagavond een beroving plaats waarvan een vrouw het slachtoffer werd.

Een 21-jarige vrouw uit Vleuten reed omstreeks 23.50 uur met haar auto over de Vleutenseweg. Ter hoogte van het verkeerslicht moest de vrouw wachten. Plotseling hoorde zij een harde klap en zag zij een jongen - achter op een scooter - de ruit van haar rechter portier inslaan en haar tas van de voorstoel wegpakken. De jongen reed samen met de bestuurder weg in de richting van de Groeneweg.

De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Marco Polo,tel.: 0900 88 44.

Bestuurder onder invloed aangehouden

UTRECHT In de nacht van zondag 10 op maandag 11 september heeft de politie een vrouw aangehouden omdat zij onder invloed in haar auto reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een bestuurster over de busbaan van het Smakkelaarsveld rijden. De agenten besloten de vrouw te controleren. Op het moment dat de vrouw werd aangesproken door de agenten haalde zij allerlei vreemde capriolen uit met haar auto. Hierbij reed zij onder andere bijna tegen de surveillanceauto aan. Na een eerste blaastest bleek dat de vrouw te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 505 ug/l uit. De 53-jarige vrouw uit Montfoort kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van zeven uur.