Verzamelbericht maandag

's-Hertogenbosch, 11-09-2006

Huiselijk geweld

s-Hertogenbosch De politie heeft zondagmiddag een 33-jarige Bosschenaar aangehouden in de woning van zijn 37-jarige Bossche ex. Hij wordt er van verdacht zijn ex geslagen, geschopt en geduwd te hebben. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Zijn ex deed aangifte.

Verdachte openlijke geweldpleging

Rosmalen De politie heeft maandagmorgen een 19-jarige Bosschenaar aangehouden in zijn woning. De jongen wordt er van verdacht op 23 juni de auto van een 33-jarige inwoner van Zuilichem vernield te hebben. Het slachtoffer had de verdachte samen met een tot nog toe onbekende jongen aangesproken, omdat zij met de fiets zich vervelend gedroegen op een parkeerplaats van een eetgelegenheid in Rosmalen. Vervolgens vernielde de verdachte samen met de andere jongen de spiegel van de auto van het slachtoffer, ze sloegen hem en ze gooiden een volle beker frisdrank naar binnen. Aan de hand van het politieonderzoek kon de verdachte aangehouden worden. Hij is ingesloten.

Bromfietsster gewond

Rosmalen - Een 16-jarige Bossche Bromfietsster is zondagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Rodenborchweg Empelseweg in Rosmalen. Een 31-jarige Bossche automobiliste reed over de Empelseweg in de richting van de kruising. Op het kruispunt sloeg ze rechtsaf, maar zag daarbij de bromfietsster die rechtdoor reed over het hoofd. Ze is met kneuzingen en schaafwonden voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Voetganger gewond

Rosmalen Een 34-jarige voetganger is zondagavond gewond geraakt bij een aanrijding op de Empelseweg in Rosmalen. Een 47-jarige automobilist reed over de Empelseweg toen het slachtoffer ineens overstak. De automobilist kon een aanrijding echter niet meer voorkomen. De voetganger is met een hoofdwond en hersenschudding overgebracht naar het ziekenhuis.

Jongen weigert weg te gaan

s-Hertogenbosch De politie heeft zondagavond een 19-jarige inwoner van Vlijmen aangehouden op de Onderwijsboulevard in s-Hertogenbosch. De politie kreeg meerdere meldingen dat e jongen een conflict had, met naar later bleek zijn vriendin. Toen zij ter plaatse kwamen wilde de vriendin echter niets met de politie te maken hebben. De politie deed meerdere poging te bemiddelen. Toen dat niet lukte, vroeg de politie de verdachte te vertrekken. Dit weigerde hij echter, ook na diverse verzoeken van de politie. Daarop werd hij aangehouden. Hij is later die nacht met een proces-verbaal naar huis gestuurd.

Man gewond bij eenzijdig ongeval

Boxmeer Zondagmiddag is een 43-jarige man uit Boxmeer bij een eenzijdig ongeval gewond geraakt. De man fietste over de Faunalaan in Boxmeer. Door een abrupte stuurbeweging sloeg hij over kop. De man is met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding

Langenboom Zondagmiddag is op de Langenboomseweg in Langenboom een 23-jarige man uit Zeeland bekeurd. Hij reed met een auto met een snelheid van 140 km/u over die weg. Ter plaatse mag 80 km/u gereden worden. Omdat hij meer dan 50 km/u te hard reed is zijn rijbewijs ingevorderd.

Aanhoudingen

Mill Maandagmorgen, even voor 06.00 uur, werd gemeld dat een man achterna gezeten werd door een groep mensen met maskers en knuppels. Door de ter plaatse gekomen politie mensen werd een groep van 8 jongeren aangetroffen. Deze groep, vier jongens en vier meisjes in de leeftijd van 19 tot 21 jaar en afkomstig uit Driebruggen, Waarder, Oudewater, Bodegraven en Montfoort werd ter plaatse aangehouden. Onderzocht wordt wat er is voorgevallen.

Te hard over A50

Oss Door de motorrijder van de videomotor van de politie Brabant-Noord is zondagmiddag een 34-jarige man uit Boekel bekeurd. Hij reed met een snelheid van 177 km/u over de A50. Op deze weg mag 50 km/u gereden worden. Omdat hij meer dan 50 km/u te hard reed werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Man aangehouden voor mishandeling en bedreiging

Oijen Zondagavond is een 38-jarige man uit Oijen aangehouden. Eerder die avond had hij in het centrum van Oijen een 39-jarige plaatsgenoot mishandeld en bedreigd. De 38-jarige man is aangehouden. De reden van de mishandeling en bedreiging is nog niet duidelijk.

Aanrijding en te veel gedronken

Uden Zondagmiddag werd een aanrijding gemeld op de Oranjestraat in Uden. Daar was een aanrijding ontstaan met alleen materiele schade. De 57-jarige veroorzaker van het ongeval uit Uden bleek echter te veel te hebben gedronken om met een auto te mogen rijden. Hiervoor is hij bekeurd. Hij blies 4½ keer het maximaal toegestane. Naast de bekeuring kreeg hij een rijverbod van 12 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Rijden onder invloed

Boekel Zondagavond rond 21.15 uur, is op de Berkhoek in Boekel, een 37-jarige vrouw uit die plaats bekeurd. Ze reed met een auto terwijl ze te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg zo ook een rijverbod van 6 uur en werd haar rijbewijs ingevorderd.