Politie Groningen

Maandag 11 september 2006

Provincie Groningen, 11-09-2006

Groningen: dief elektriciteitskabel betrapt

De politie heeft zondagochtend een 36-jarige man uit Westerbroek aangehouden op verdenking van diefstal. De man was door beveiligingspersoneel betrapt op het wegnemen van een rol elektriciteitskabel aan het Gedempte Kattendiep. De man ging er fietsend vandoor. De politie kon de man aanhouden op het Gedempte Zuiderdiep. Bij controle bleek hij bovendien in het bezit te zijn van een geopend blikje bier. Hij had geen identiteitsbewijs bij zich. De man is aangehouden en ingesloten voor de diefstal. Daarnaast krijgt hij een bekeuring voor het overtreden van de Algemene Plaatselijk Verordening en een bekeuring voor het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs.

Groningen: controle parkeren Euroborg

De politie heeft gisteren gecontroleerd op het parkeren rondom de Euroborg. Op de Bornholmstraat zijn 30 bekeuringen uitgeschreven voor het parkeren op de groenstrook. De politie had daar eerder al waarschuwend opgetreden. Bovendien zijn extra borden geplaatst en is ook op de website van FC Groningen aangekondigd dat er nu bekeurd zou gaan worden.

Daarnaast is gecontroleerd op het gebruik van invalide-parkeerkaarten. Zon 10% van de parkeerkaarten bleek onterecht te worden gebruikt. Deze automobilisten moesten hun auto alsnog elders parkeren. Dit keer is er alleen waarschuwend opgetreden, maar in het vervolg zullen ook hiervoor bekeuringen worden uitgeschreven.

Rasquert: auto belandt in weiland

Zondagmiddag zijn twee inzittenden van een auto ernstig gewond geraakt. De 85-jarige bestuurder en de 79-jarige bijrijdster, beiden uit Groningen, kwamen vanuit de richting Den Andel over de Andelsterweg in de richting van de N363. De auto is aan de overkant van het kruispunt naast de weg terecht gekomen, over een sloot gevlogen en in het achtergelegen weiland tot stilstand gekomen. Beide slachtoffers zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.

Oosternieland: auto in brand

Op de N46 bij Oosternieland is zondagnacht een auto in brand gevlogen. De 38-jarige bestuurder uit Uithuizermeeden en zijn echtgenote konden het voertuig op tijd verlaten. Een toevallig passerende ambulance heeft het brandje geblust. Uit onderzoek is gebleken dat de brand waarschijnlijk is ontstaan door een gebroken olieleiding. De brandweer heeft het wegdek schoongemaakt. Bij controle bleek de bestuurder onder invloed van 0,75 promille alcohol. Hierop is de man aangehouden en met een rijverbod van twee uur na verhoor naar huis gestuurd. De politie maakt proces-verbaal op.

Winschoten: motorrijder gewond bij ongeval

Een 25-jarige motorrijder uit Scheemda is zondagochtend op de Blijhamsterweg in Winschoten gewond geraakt. De man kreeg geen voorrang van een 58-jarige bestuurster van een brommobiel. De vrouw uit Winschoten kwam vanuit de Udesweg en zag de motorrijder over het hoofd. De motorrijder is met letsel aan zijn benen overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Midwolda: bromfietsster gewond

Een 18-jarige bromfietsster uit Oostwold (Scheemda) is zondagmiddag op de Hoofdweg gewond geraakt door een aanrijding. Een 23-jarige automobiliste uit Midwolda reed uit een uitrit de weg op. Zij zag de bromfietsster over het hoofd en reed haar aan. Zij is met beenletsel naar een ziekenhuis gebracht.

Kropswolde: politie controleert waterverkeer

De politie heeft zondag op het Zuidlaardermeer het waterverkeer gecontroleerd. Twee personen werden bekeurd, omdat zij op een jetski voeren. Zij werden bekeurd voor het niet hebben van een vaarbewijs en voor snelheid. In totaal werden negen bekeuringen uitgeschreven: voor vaarbewijs, snelheid, ontbreken van zwemvesten en het niet voeren van een registratieteken.

Siddeburen: man raakt rijbewijs kwijt

Een 39-jarige automobilist uit Wagenborgen moest zondagavond op de Leentjerweg zijn rijbewijs inleveren. Hij werd op de Provincialeweg N387 gelaserd met een snelheid van 160 km/uur, terwijl daar 100 km/uur is toegestaan. Hij kreeg een stopteken, maar wist niet hoe hij daar goed gevolg aan moest geven. Hij ging vol in de remmen en kwam met piepende banden en rookontwikkeling tot stilstand. Hij miste op een kleine meter na de politiemotor. De agenten waren zelf al opzij gesprongen. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. Op het politiebureau bleek dat hij 1,55 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft zondag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 978, aantal overtredingen: 62, hoogst gemeten snelheid: 115 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Zuidhorn, Fanerweg: aantal geregistreerde voertuigen: 218, aantal overtredingen: 22, hoogst gemeten snelheid: 94 km/uur, maximum toegestane snelheid: 60 km/uur.

Scharmer, Hoofdweg: aantal geregistreerde voertuigen: 408, aantal overtredingen: 54, hoogst gemeten snelheid: onbekend, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.