Politie Gelderland-Zuid

Gewonde en recalcitrante discobezoeker aangehouden

Beesd, 11-09-2006 o Een 16-jarige knaap uit IJsselstein is zondagmorgen rond 02.10 uur op de Homburg aangehouden omdat hij weigerde te voldoen aan een politiebevel en de agenten beledigde.

Hij werd door beveiligingspersoneel in de discotheek aangetroffen terwijl hij op de grond lag en gewond was aan zijn gezicht. Hij verklaarde dat een onbekende persoon hem met een kapotgeslagen bierglas in zijn gezicht had gestoken.

Hij wenste niet door ter plaatse gekomen ambulancepersoneel aan zijn verwondingen verzorgd te worden en schold alles en iedereen uit. Daarom vertrok het ambulancepersoneel. Een meisje dat de jongen kende trachtte hem te kalmeren en hij kreeg van de discotheek gratis taxivervoer naar huis aangeboden. Onderweg naar de taxi begon de jongen nu ook de agenten uit te schelden. Hij weigerde ook om in de gearriveerde taxi te stappen en naar huis te gaan. Hij wilde opnieuw de discotheek binnengaan. Dat werd hem geweigerd. Vervolgens gaven agenten hem het bevel om zich te verwijderen. Ook dat weigerde hij. Daarom werd hij aangehouden en met het nodige verzet waarbij kleding van de agenten met bloed besmeurd raakte en de politieauto met bloed werd besmeurd, overgebracht naar het politiebureau. Daar is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. (09)