Ingezonden persbericht


Onafhankelijk onderzoeksbureau Forrester: Unisys OASIS het juiste model voor Open Source Services

Rapport zegt dat Unisys vooroploopt in de combinatie van diensten, prijs en Service Level Agreements

Schiphol-Rijk, 11 september 2006 - In een recent rapport van Forrester Research wordt het Unisys OASIS open source-raamwerk van Unisys Corporation (NYSE: UIS) omschreven als een significante doorbaak in de inzet van open source in zakelijke omgevingen. "Voor het eerst heeft een toonaangevende dienstenleverancier een volledig geïntegreerd dienstenaanbod gecreëerd rond een vooraf gedefinieerd pakket van open source-componenten", aldus het rapport.  
Het Forrester-rapport 'Unisys Pioneers the Right Model for Open Source Services' van juli 2006 is opgesteld door de analisten Julie Giera, Tom Pohlmann en Ronald J. Furstoss. Het biedt een positieve evaluatie van de belangrijke uitbreiding van de open source-mogelijkheden van Unisys, die vorm krijgt in Unisys OASIS (Open and Secure Integrated Solutions). Dit is een geïntegreerde, gecertificeerde set van softwaresuites, aanvullende oplossingen en platforms, die speciaal is gericht op zakelijke omgevingen. OASIS is gebaseerd op open standaarden en wordt volledig ondersteund door de wereldwijde dienstverlening van Unisys en zijn expertise in enkele specifieke verticale sectoren.

Het rapport noemt de uitgebreide technische vaardigheden, de vele jaren van ervaring, de juiste prijs en hoogwaardige wereldwijde dienstverlening van Unisys als de belangrijke onderscheidende factoren. "Met de OASIS-dienstenreeks gaat Unisys een stap verder dan de meeste concurrenten in open source-dienstverlening door het bieden van een robuuste suite van diensten tegen een scherpe prijs en met hoge Service Level Agreements."

"Unisys is blij met de erkenning door Forrester Research. Dit onderstreept onze gedisciplineerde benadering van open source-oplossingen en de manier waarop dat zich heeft vertaald in een toppositie in de markt. Onze klanten profiteren daar uiteindelijk van", zegt Ton van Setten, directeur Overheid bij Unisys. "Door het toepassen van best practices bij diensten ten behoeve van zorgvuldig geselecteerde open source-softwareoplossingen biedt Unisys oplossingen die flexibeler zijn en minder beheerkosten met zich meebrengen."  
"Unisys heeft het voornemen om te blijven bouwen aan de waarde die door Forrester is opgemerkt", zegt Johan Eilering, vicepresident van de businessunit Systems & Technology van Unisys. "Wij blijven het Unisys OASIS-aanbod verfijnen zodat klanten meer voordelen halen uit systemen die gebaseerd zijn op open source-software en open standaarden."

Over Unisys
Unisys is wereldwijd actief in IT-diensten en -oplossingen. Onze consultants maken gebruik van de Unisys-expertise in consulting, systeemintegratie, outsourcing, IT-infrastructuren en servertechnologie. Zo helpen zij klanten bij het ontwikkelen van veilige en betrouwbare bedrijfsprocessen. Onze diensten en oplossingen bieden klanten diepgaand inzicht in hun organisatie, de voorwaarde voor een continue en stabiele bedrijfsvoering. En door de toepassing van Unisys 3D Visible Enterprise zien klanten vooraf de impact van hun beslissingen en worden de kansen en risico's volledig zichtbaar nog voor de investering gedaan wordt.