Digitale Gemeente Houten

Victum/IGCN wint ook eerste thuisduel

Afgelopen zaterdag speelde het eerste senioren team van korfbalvereniging Victum/IGCN zijn eerste thuiswedstrijd tegen FIKS 1 uit Oegstgeest.
De weersomstandigheden waren uitstekend en er stond veel publiek langs de lijn. Echter, de punten moesten verdiend worden binnen de lijnen.

FIKS was voor Victum/IGCN een nog onbekende tegenstander en dus moest men uitgaan van de eigen krachten. De openingsscore was van Fiks 0-1, maar Victum/IGCN reageerde daar meteen op. Door 2 goede acties van Karlijn Aalbregt binnen 2 minuten werd er een gat geslagen van 2 punten naar 3-1. Victum/IGCN kon doorzetten en wist uit te lopen naar 6-1. Daarna bleven beide ploegen om en om scoren en dat zorgde ervoor dat Victum/IGCN bij rust nog steeds een voorsprong had van 5 punten op 9-4.

In de tweede helft was het voor Victum/IGCN duidelijk dat ze scherp moesten blijven en duidelijk moesten korfballen om de voorsprong te behouden. Van Fiks werd namelijk een andere 2e helft verwacht na deze achterstand. Fiks maakte hun verwachting snel waar, de ploeg uit Oegstgeest scoorde 3 keer op rij en kwam zo terug in de wedstrijd op 9-7. Het was nu de taak van Victum/IGCN om zich snel te herpakken en de voorsprong weer uit te bouwen. Dat lukte door geconcentreerd te verdedigen en aan te vallen. Victum/IGCN wist weer een voorsprong op te bouwen van 4 punten naar 12-8. In het laatste kwartier van de wedstrijd wist Victum/IGCN nog de aanvallen van Fiks goed dicht te houden én zelf nog te scoren. Zo eindigde de wedstrijd in een eindstand van 15-8.

Volgende week wacht er ongetwijfeld weer een zware wedstrijd tegen DKOD in Heelsum. Die wedstrijd zal eveneens starten om 15.30!