Politie Hollands Midden

Sassenheim Motorrijder onderuit

Zondag 10 september omstreeks 15.40 uur vond op Rijksweg A44 in de richting van Amsterdam op de afrit Sassenheim een verkeersongeval plaats. Twee motorrijders uit Voorhout van 45 en 50 jaar kwamen in de bocht ten val vermoedelijk door een oliespoor. De 50 jarige liep gebroken wervels en gebroken ribben op. De andere bestudeer liep een gebroken sleutelbeen op. Beiden werden overgebracht gebracht naar het LUMC. De afrit was anderhalfuur afgesloten.

Rijnsburg Aanrijding twee auto's

Vrijdag 8 september even voor 18.00 uur vond op de kruising Noordwijkerweg/Voorhouterweg een aanrijding plaats. Een 23 jarige automobilist uit Rijnsburg stond stil op de Noordwijkerweg om linksaf de Waardlaan in te slaan. De bestuurder trok op, maar op dat moment kwam uit tegemoetkomende richting een andere automobilist aangereden. Een aanrijding was het gevolg. De tegemoetkomer, een 44 jarige plaatsgenoot, werd met pijn aan de nek en aan het hoofd overgebracht naar het LUMC. Beide voertuigen werden afgesleept.

Katwijk Aanrijding

Vrijdag 8 september om 17.30 uur vond op de kruising Meeuwenlaan/Bestevaerweg een aanrijding plaats. Een 70 jarige fietsster uit Katwijk reed over de Meeuwenlaan vanuit de richting Boslaan. Op de kruising sloeg zij linksaf om de de Bestevaerweg in te rijden. De vrouw gaf een teken met haar linkerarm, maar sorteerde niet voor. Een achterop rijdende automobilist uit Amsterdam kon de vrouw niet meer ontwijken. De vrouw kwam door de aanrijding ten val en klaagde over haar heup. Zij werd overgebracht naar het LUMC.

Waddinxveen Jongens lopen over auto De politie heeft vrijdagavond 8 september drie jongens uit Waddinxveen van 14, 15 en 16 jaar aangehouden nadat deze rond 20.00 uur aan de Heuvelhof over een daar geparkeerde auto waren gelopen. Het dak had daardoor schade opgelopen. Een getuige belde de politie en hield één van de jongens in afwachting van de politie vast. De eigenaar van de auto is in kennis gesteld. De jongens zijn na hun verhoor de volgende dag weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Reeuwijk Aanrijding De politie heeft zondag 10 september rond 19.45 uur hulp verleend bij een kop-staart-aanrijding op de Raadhuisweg bij de kruising met de Heuvengoedhartstraat. Een 39 jarige automobilist uit Gouda remde daar voor een verkeerslicht dat van groen naar oranje sprong. Een 61 jarige automobilist uit Haastrecht die achter hem reed had dit vermoedelijk te laat in de gaten en lukte het niet meer om op tijd tot stilstand te komen. De 39 jarige echtgenote van de Gouwenaar klaagde over haar nek en werd ter controle overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

Reeuwijk Mishandeling De politie heeft zondag 10 september proces-verbaal opgemaakt tegen een 48 jarige man uit Reeuwijk en een 22 jarige man uit Moordrecht. Beiden deden aangifte tegen elkaar. De aanleiding vormde een incident op de Platteweg die morgen. De Moordrechtenaar reed daar een aantal keren met zijn auto overheen. De 48 jarige bewoner van die weg maande hem om zijn snelheid te verminderen. Toen hij de auto rond 10.00 uur weer aan zag komen ging hij midden op de weg staan en moest de Moordrechter stoppen. Vervolgens ontstond een woordenwisseling en vielen er klappen. De man uit Moordrecht deed aangifte van mishandeling en de man uit Reewijk poging tot zware mishandeling omdat op hem zou zijn ingereden.

Gouda Aanhouding voor geweld De politie heeft zaterdag 9 september rond 00.30 uur twee Gouwenaars van 19 en 22 jaar aangehouden. Op de Kleiwegstraat sloegen en schopten ze een 32 jarige man uit Gouda en ook een 31 jarige vrouw uit Den Haag kreeg een vuistslag op het hoofd. De man liep door het uitgeoefende geweld diverse bulten aan het hoofd op. Beide verdachten zijn vanmorgen bij de officier van justitie in Den Haag gebracht. De politie maakt proces-verbaal op.

Nieuwerkerk a/d IJssel Verdachte van woninginbraak aangehouden De politie heeft zondagavond 10 september rond 21.10 uur aan de Parallelweg Zuid een 31 jarige man uit Ecser (Hongarije) aangehouden. Zijn aanhouding volgde na doortastend optreden van twee mannen uit Zevenhuizen van 54 en 57 jaar. Zij hielden de man daar vast vast op roepen van een bewoner van de Verbindingsweg. Deze kwam thuis en ontdekte dat er op dat moment werd ingebroken. De Zevenhuizennaars fietsten op dat moment vlak bij de woning en zagen twee mannen bij de woning staan. Op aanroepen gingen ze er vandoor. Eén man stapte in een rode auto die vervolgens hard wegreed. De andere rende verder maar werd op de Parallelweg overmeesterd. Daarbij weden de mannen door de verdachte met een schroevendraaier bedreigd. De verdachte is ingesloten. De politie zet het onderzoek in deze zaak voort. Daarbij hoopt ze de rode auto te achterhalen en de andere verdachten aan te houden.

Bergambacht Politie zoekt getuigen De politie zoekt getuigen van een aanrijding die op vrijdag 8 september rond 08.00 uur op de Provincialeweg N210 plaatsvond. Een 48 jarige automobilist uit Lekkerkerk reed tegen een lijnbus aan waarvan de 53 jarige bestuurder uit IJsselstein hard moest afremmen voor een hem rijdende personenauto waarvan de 40 jarige bestuurder uit Lekkerkerk hard op zijn remmen trapte. Het bleef bij materiële schade. De politie onderzoekt nu waarom er hard werd afgeremd. Zeker is dat deze man voor de aanrijding de auto en de bus had ingehaald en een meisje bij de bushalte had afgezet. Vervolgens reed hij daar weer weg. De bus stopte vervolgens niet bij de bushalte hetgeen mogelijk de aanleiding voor het gedrag van de man is geweest. Mogelijk dat de Lekkerkerker op de Provincialeweg meerder auto's heeft ingehaald om voor de bus te komen en het meisje bij de halte af te zetten. Getuigen kunnen bellen met de politie in Bergambacht via 0900-8844.

Stolwijk Woninginbraak De politie doet onderzoek naar een inbraak in een woning die op zondag 10 september tussen 06.45 en 17.45 uur plaatsvond. Uit een 1e onderzoek denkt de politie dat het die middag plaats heeft gevonden. Uit de woning werd geld, een postzegelverzameling, een portemonnee en werden oude munten en sieraden gestolen. Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor.

Vlist Aanhouding na mishandeling en bedreiging De politie heeft zondag 10 september rond 01.15 uur een 47 jarige man uit Vlist aangehouden. De man had drie medebewoners in een woning aan de West-Vlisterdijk geschopt, geslagen en met een mes bedreigd. De verdachte verkeerde in een dronken bui. Hij is ingesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Krimpen a/d Lek Politie zoekt getuigen De politie zoekt getuigen van het ongeval die op vrijdag 8 september rond 08.50 uur op de C.G. Roosweg plaatsvond. Op dat tijdstip kwamen een vrachtauto en een personenauto met elkaar in aanrijding. De vrachtauto reed over de Zijdeweg en wilde rechtsaf de C.G. Roosweg oprijden. De 20 jarige bestuurder uit Rotterdam verklaarde dat hij op dat moment geen verkeer van links zag komen. Daar kwam echter wel een personenauto bestuurd door een 27 jarige man uit Lekkerkerk vandaan. Ondanks stevig afremmen van deze laatste ontstond toch een aanrijding waarbij de Lekkerkerker gewond raakte. De politie is bezig met een onderzoek naar de juiste toedracht van het ongeval en hoopt dat er getuigen zijn geweest die daar, of de snelheid waarmee gereden werd, over kunnen vertellen. Zij kunnen bellen naar de politie in Lekkerkerk via 0900-8844.

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326