Provincie Zeeland



C-culture aangepast

Op 15 augustus 2006 hebben Gedeputeerde Staten de subsidieprogramma's van C-culture aangepast voor de periode tot en met 2008.

In Cultuur Continu, de cultuurnota 2005-2008 van de provincie Zeeland, is opgenomen hoe de provincie haar ambities op het brede cultuurterrein wil realiseren. Eén van de middelen hierbij is C-culture, de verzamelnaam van subsidieprogramma's waarmee de provincie op incidentele basis activiteiten en projecten (mede) mogelijk maakt. Met deze programma's is gestart op 1 januari 2005. Na bijna twee jaar ervaring met C-culture is de conclusie dat er veel culturele activiteiten en projecten mogelijk zijn gemaakt, maar dat onvoldoende structurele versterking van de culturele infrastructuur is gerealiseerd.

Wijzigingen

Er is besloten de volgende wijzigingen in C-culture door te voeren:
* Het programma 'Versterken cultureel erfgoed' is vervallen, de volgende programma's zijn opgenomen in C-culture: stimulering Zeeuwse cultuurproducties, cultuur en school, jeugd en cultuur, erfgoed toegankelijk, versterken cultureel ondernemerschap
* De programma's zijn opnieuw beschreven met inbegrip van de te realiseren (ook doelstellingen van het rijk) doelstellingen.
* De rol van de Zeeuwse gemeenten, de provinciale instellingen en de Raad voor de Cultuur Zeeland is veranderd.

* De criteria om voor een subsidie in aanmerking te komen zijn aangescherpt.

* De aanvraag- en verantwoordingsprocedures zijn vereenvoudigd.

Indienen subsidieverzoeken

In de nieuwe situatie kunnen subsidieverzoeken het gehele jaar worden ingediend, met uitzondering van aanvragen in het programma 'Stimulering Zeeuwse cultuurproducties'. Hiervoor geldt dat verzoeken moeten worden ingediend vóór 1 oktober (voor activiteiten in het dan volgende jaar) en vóór 1 april (voor activiteiten in het lopende jaar).

Aanvragen moeten schriftelijk worden ingediend via het aanvraagformulier C-culture. Dit formulier kan worden aangevraagd bij de provincie of is te downloaden op de website www.c-culture.nl. Op deze website is ook alle informatie te vinden over C-culture.

Brigitte van Klinken, 11 september 2006, 0118-631351, nr. 147/2006