Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 11 september

* DIENSTHOND MAX HOUDT INBREKER AAN
SPIJKENISSE - Met behulp van diensthond Max is in de nacht van zaterdag op zondag een 19-jarige inbreker aangehouden. Rond vijf uur werd politiepersoneel gealarmeerd dat er werd ingebroken bij een bedrijf aan de Hadewychplaats. Hiebij zouden drie verdachten zijn weggevlucht in de richting van de wijk Landgoed. Op het braakliggend terrein ter hoogte van de Schaffelaarweg werd door diensthond Max de 19-jarige Spijkenisser in het lange gras aangehouden. Na onderzoek bleek de ruit van twee winkels te zijn vernield. Er werd niets ontvreemd. Na verhoor werd de verdachte heengezonden. Een nader onderzoek wordt ingesteld naar de overige verdachten.


* POLITIE HOUDT SNELHEIDSDUIVELS AAN
ROTTERDAM - De politie heeft zondagavond diverse bestuurders bekeurd die als snelheidsduivels over de Rijkswegen A15 en A16 reden. Rond zeven uur 's avonds is op de A15 ter hoogte van Rhoon een 31-jarige toerist met zijn auto aan de kant gezet door de politie. De bestuurder reed 167 km/u, waar 100 km/u is toegestaan. Hij kreeg een boete van 570 euro opgelegd, die hij direct betaalde. Tegelijkertijd is op die locatie nog een andere auto staande gehouden die dezelfde boete heeft betaald. Rond zeven uur 's avonds is op de A15 komende uit de richting Barendrecht een 27-jarige toerist bekeurd omdat hij met zijn auto 167 km/u reed, waar 100 km/u is toegestaan. Hij heeft een boete opgelegd gekregen van 570 euro. Aangezien hij geen geld bij zich had, heeft de bijrijder dit bedrag betaald. Rond half twaalf 's avonds is op de A16 ter hoogte van tankstation Sandelinge West een 23-jarige Fransman aangehouden die 155 km/u reed, waar 100 km/u is toegestaan. De man kreeg een boete opgelegd van 430 euro, die hij direct betaalde.

Uitgave zondag 10 september

* DRONKEN AUTOMOBILOST RIJDT MET TWINTIG KILOMETER OVER SNELWEG

ROTTERDAM-PERNIS - Politiepersoneel heeft in de nacht van zaterdag op zondag, op de Rijksweg A4 terhoogte van Pernis, een 31-jarige automobilist aangehouden. De Rotterdammer reed met een snelheid van ongeveer 20 km/uur over de snelweg en maakte hierbij gebruik van alle drie de rijstroken. Nadat de man een blaastest had afgelegd bleek hij 1.75 promillage alcohol in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs werd direct ingevorderd.