Montae introduceert onafhankelijk adviesmanagement pensioen

Montae

Montae introduceert onafhankelijk adviesmanagement pensioen

Voormalig ING-bestuurder Jan Nijssen treedt toe tot directie

DEN HAAG (11 september) - Montae, een adviesbureau op het gebied van collectieve pensioenen, breidt haar dienstverlening uit met adviesmanagement pensioen voor bestuurders van pensioenfondsen en ondernemingen.

Montae haakt in op de toegenomen behoefte bij ondernemers en bestuurders aan onafhankelijk, professioneel advies om voor de korte en de lange termijn de juiste pensioenbeleidskeuzes te kunnen maken. De toekomstige betaalbaarheid van pensioenregelingen, de strengere eisen van toezichthouders en de nieuwe internationale boekhoudregels, die grote financiële gevolgen kunnen, hebben de complexiteit vergroot. "Onze klanten vragen meer en meer om een duurzame relatie met een ongebonden adviespartner die het gehele beleidsterrein in onderlinge samenhang overziet," verduidelijkt Mike van Engelen, oprichter en directeur van Montae.

Binnen het directieteam van Montae krijgt hij versterking van Jan Nijssen, die onder andere als voormalig directeur van het collectieve pensioenbedrijf van Nationale-Nederlanden heeft ervaren met welke uitdagingen ondernemers en pensioenfondsbestuurders in het dagelijks leven te maken hebben. Nijssen's laatste functie bij ING was Global Head Retirement Services en CEO Insurance Central Europe, waardoor hij tevens ruime internationale ervaring inbrengt. "Luisteren naar bestuurders en hen onafhankelijk op maat adviseren over pensioenbeleid spreekt mij zeer aan", zegt Nijssen.

Montae richt zich met haar dienstverlening op het gehele beleidsterrein van collectieve pensioenen met uitzondering van vermogensbeheer en administratie. Het bedrijf kan bestuurders van ondernemingen ondersteunen bij pensioenrecht, consultancy, communicatie, actuariële berekeningen, financiële projecties en asset liability management (ALM).

Noot aan de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Montae:

Mike van Engelen - directielid / oprichter
Tel: 070-3042900 / 06-51341827
E-mail: mike.van.engelen@montae.nl

Jan Nijssen - directielid
Tel: 070-3042900 / 06-54600113
E-mail: jan.nijssen@montae.nl

Website: www.montae.nl