AutoRai

Mazda modellen nu compatible met iPod

(9/11/2006)
De Mazda modellen in Europa worden âcoolerâ. Vanaf vandaag biedt Mazda Motor Europe de mogelijkheid aan om een iPod^(TM) te verbinden met de audio-installatie van de auto.
Vervolgens kan de muziek op de iPod dan weergegeven worden via die audio-installatie en kunnen alle functies van de iPod^(TM), zoals fast forward, rewind, change, random e.d. bediend worden via de knoppen van de geluidsinstallatie van de Mazda, al dan niet op het stuurwiel.

Het systeem bestaat uit een adapter, waarvan het enig zichtbare element een stekkertje in het dashboardkastje is, waarmee de iPod^(TM) verbonden kan worden. Bijkomend voordeel is dat de iPod^(TM) zichzelf oplaadt, waardoor deze weer geschikt is voor gebruik buiten de auto met opgeladen accu. Door de verdekte plek in het dashboardkastje is het tevens mogelijk om de iPod^(TM) in de auto te laten om extra op te laden, door simpelweg het kastje af te sluiten.

De iPod^(TM) adapter is vanaf nu leverbaar op de nieuwe Mazda MX-5 Roadster Coupé en op een aantal bestaande modellen, de Mazda2, Mazda3, Mazda5, de nieuwe Mazda6 en natuurlijk de derde generatie van de Mazda MX-5 met softtop.

BedrijfsautoRAI.nl
Open Lieverdedealer.nl in een nieuw venster