KNWV

Nieuwsbericht Surfen

11-9-2006

Nederlands Kampioenschap Kiteboard in Scheveningen

In oktober wordt dit jaar het NK Kiteboard in Scheveningen gehouden. Kiteboarders, ook wel kitesurfers genoemd, staan op een board in het water en worden met behulp van een bestuurbare vlieger voortgetrokken. Zo maken ze de meest spectaculaire sprongen! Een boeiend evenement voor het publiek. Het Renault NK Kiteboard is vrij toegankelijk.

Net als afgelopen jaar zal ook dit jaar een zogenaamd windraam gehanteerd worden. Dit betekent dat er drie weekeinden geselecteerd zijn. Zodra tijdens het weekeinde de windverwachtingen goed zijn, wordt het kampioenschap gehouden. Het betreft de volgende weekeinden: 30 september - 1 oktober, 14 - 15 oktober en 21 - 22 oktober. De locatie is het strand van Scheveningen tussen de haven en de pier.

Op internationaal niveau doen de Nederlandse kiteboarders het ook zeer goed. Kevin Langeree staat momenteel op een tweede plaats in de PKRA-ranking (Professional Kiteboard Riders Association). Youri Zoon, die in 2005 onverwachts de NK-titel overnam van Kevin Langeree, staat derde in de ranking en Randy Hereman staat op een elfde plaats. Bij de dames is Jalou Langeree momenteel de hoogst geklasseerde Nederlandse dame met een achtste plaats. Zij is tevens regerend Nederlands Kampioene. Katja Roose, op het NK 2005 tweede, staat internationaal op een tiende positie.

Het Renault NK Kiteboard wordt georganiseerd door Kona Sportmanagement onder auspiciën van de aan het Watersportverbond gelieerde Nederlandse Kitesurf Vereniging (NKV). Renault Nederland is dit jaar voor het eerst naamgevend partner van het evenement. De eigentijdse dynamiek van de kiteboardsport past bij monde van PR-manager Peter Plevier uitstekend bij het Franse merk en versterkt op deze manier haar positie in de watersport.

Internetadres: www.kitesurfvereniging.nl
E-mailadres:alex@kona.nl