Ingezonden persbericht


Telewerkoplossing Avaya uitgebreid met Open Network Support Avaya VPNremote IP-telefoons nu ook geschikt voor Cisco- en Juniper-omgevingen

TER PUBLICATIE: 11 september 2006

Nieuwegein - Avaya, Inc. (NYSE: AV), leverancier van communicatieapplicaties, -netwerken en -diensten aan de zakelijke markt, introduceert zijn vernieuwde telewerkoplossing VPNremote for IP-phones 2.0. Bedrijven kunnen met deze Avaya-oplossing snel en goedkoop de communicatiekwaliteit van telewerkers verhogen. Daarnaast is het mogelijk om eenvoudig Virtual Private Network-functionaliteit (VPN) aan IP-telefoons toe te voegen. De software biedt thuiswerkers of werknemers op een tijdelijke locatie dezelfde communicatiekwaliteit als op het hoofdkantoor. Tevens ondersteunt de nieuwe versie VPN-omgevingen van Cisco Systems en Juniper Networks.

Telewerkers kunnen met minimale middelen en technische ondersteuning een VPNremote IP-telefoon zelf thuis installeren. Dit is vergelijkbaar met de veilige draadloze verbinding van een laptop met internet, waarbij alleen elektriciteit, een breedband-router en wachtwoord nodig zijn. Deze oplossing biedt bedrijven productiviteitsverhoging van telewerkers en continuïteit in noodgevallen. De telewerkoplossing ondersteunt nu ook VPN-omgevingen van andere producenten. Deze uitbreiding onderstreept de toewijding van Avaya om open network-oplossingen te leveren, die eenvoudig te gebruiken zijn in multivendor-netwerken.

Onderzoeksbureau IDC Research verwacht dat het aantal telewerkers in West-Europa tussen 2004 en 2009 met tien procent zal stijgen tot negen miljoen.

Coventry Healthcare (NYSE: CVH), een nationale gezondheidszorginstelling met 10.000 werknemers in Bethesda, Maryland (Verenigde Staten), gebruikt de nieuwe versie van Avaya VPNremote. Telewerkers van de organisatie, die verzekeringsplannen voor de gezondheidszorg maakt en verzekerings- en andere diensten in de gezondheidszorg levert, gebruiken Avaya VPNremote-telefoons in een multivendor-netwerk. De voordelen van VPNremote zijn door de nieuwe interoperabiliteit goedkoop en eenvoudig te behalen. Coventry kan de telewerkoplossing van Avaya snel installeren op zijn bestaande Cisco-netwerk en bespaart zo kosten door zijn investering te beschermen.

In december 2005 kwam de eerste versie van de Avaya VPNremote-telefoon op de markt. Deze telefoon had dezelfde functies als toestellen in het hoofdkantoor en het contactcenter, waaronder een luidsprekerfunctie, superieure geluidskwaliteit, op internet gebaseerde toegang tot informatie en bedrijfstelefoonfuncties als doorschakelen en telefonisch vergaderen.

De nieuwe versie van de VPNremote-telefoon biedt ook Quality of Service (QoS). Met deze aanvullende dienst kunnen IT-beheerders op afstand de connectiviteit en geluidskwaliteit van telewerkers monitoren. De gebruiker krijgt QoS-informatie direct van de telefoon, waarmee hij of zij eveneens in contact staat met de IT-beheerder. Door deze functionaliteit kunnen IT-beheerders telewerkers dezelfde communicatiekwaliteit bieden als de medewerkers op het hoofdkantoor.

Consumenten kunnen Avaya VPNremote voor de Avaya 4600-serie IP-telefoons verkrijgen door de Avaya VPNremote-software te integreren in hun Avaya 4600-serie IP-telefoons. De modellen die de software ondersteunen, zijn de 4610SW, 4620SW, 4621SW, 4622SWIP CallMaster en de 4625SW.

Over Avaya
Avaya, Inc. ontwikkelt, bouwt en beheert communicatienetwerken voor meer dan een miljoen bedrijven over de gehele wereld, waaronder meer dan 90% van de Fortune® 500. Het bedrijf is wereldleider voor veilige en betrouwbare Internet Protocol-telefoniesystemen, communicatiesoftwareapplicaties en -diensten. Avaya is de drijvende kracht achter convergentie van spraak- en data-applicaties op IT-netwerken. Bedrijven van elke mogelijke omvang kunnen hun bestaande of nieuwe netwerken optimaal inzetten, hun productiviteit verbeteren en hun onderscheidend vermogen versterken.

Ingezonden persbericht