Partij van de Arbeid


Natuurbeleid juist een kans, geen bedreiging


De PvdA reageert teleurgesteld op een CDA plan waarin de natuurbescherming in ons land volledig op de helling wordt gezet. " Het CDA blijft natuur zien als een bedreiging en kiest daarmee volledig de verkeerde insteek". Voor de PvdA is natuuur een geweldige kans voor Nederland. Zeker voor een vitaal platteland. PvdA Tweede Kamerlid Harm Evert Waalkens: 'Ik zou zeggen kom maar eens op mijn bedrijf kijken, dan kunt u zien hoe het boerenbedrijf kan aansluiten bij de natuur".


In het plan van het CDA wordt natuurbeleid neergezet als een bron van ergenis, onnodig en iets dat alles op slot zet . Waalkens: 'Na het credo van in de vorige verkiezingscampagne Boerenland in Boerenhand zet het CDA nu de boeren hardhandig aan de kant. De weg wordt vrij gemaakt voor meer snelwegen en industrie op het platteland.' Het CDA wil ongelimiteerd bouwen in het landelijk gebied ten koste van de groene ruimte, ook die van de boeren.


De PvdA wil juist kansen bieden voor het landelijk gebied. Afgelopen maart presenteerde de PvdA het Manifest "Mensenwerk in het Landelijk Gebied". Hierin hebben we onze ambities met het landelijk gebied opgetekend.


Zo wil de PvdA burgers betrekken bij de ontwikkeling van hun eigen regio. Waalkens: 'Het landelijk gebied en de Groene Ruimte betekent echt veel mensen. De meest gewaardeerde Nederlandse cultuur- en natuur landschappen verdienen onze bescherming. Dat inzicht mis ik volledig bij het CDA".