Gemeente Arnhem

Gemeente teleurgesteld over besluit Raad van Toezicht (11-09-2006) Voormalige VVV steekt geen geld in Informatiecentrum Slag om Arnhem

De gemeente Arnhem heeft met teleurstelling kennis genomen van het besluit van de Raad van Toezicht van de voormalige VVV Arnhem en Regio om geen financiële bijdrage te leveren aan de realisatie van een Informatiecentrum Slag om Arnhem.

Door de gemeente is het afgelopen jaar hard gewerkt aan de plannen hiervoor, die onder andere voorzagen in vestiging van het informatiecentrum in het pand van Volkshuisvesting Arnhem aan de Rijn, waarin voorheen BASF gehuisvest was.

De Raad van Toezicht van de Stichting VVV Arnhem en Regio in liquidatie heeft definitief besloten geen bijdrage te leveren aan de totstandkoming van het informatiecentrum. In de optiek van de Raad van Toezicht was vooral de verhouding tussen de investeringsbedragen en het beoogde resultaat niet in balans.
Cultuur-wethouder Rita Weeda zegt teleurgesteld te zijn over het besluit van de Raad van Toezicht van de Stichting: Vooral ook omdat in eerdere contacten met de voormalige VVV juist de indruk werd gewekt dat ook zij de realisatie van een informatiecentrum voor zon belangwekkende periode uit de Arnhemse geschiedenis als een meerwaarde voor de stad beschouwde.

Gedeelde teleurstelling
Het plan voor het informatiecentrum is ontwikkeld in samenwerking met veel partners, zoals het Gelders Archief, het Arnhems Oorlogsmuseum 40-45, de Gelderland Bibliotheek, Volkshuisvesting Arnhem en Airborne Museum Hartenstein. Het nieuwe infocentrum gaat een wezenlijk en integraal onderdeel vormen van de informatievoorziening over de Slag om Arnhem, aldus wethouder Weeda.

De teleurstelling die bij de gemeente leeft wordt overigens gedeeld door de partners die ook inbreng in het informatiecentrum willen leveren; zoals bij Volkshuisvesting, dat de ruimte ter beschikking wil stellen en bij het Airborne Museum Hartenstein, de beoogde exploitant / beheerder van het informatiecentrum.
Weeda: De gemeente blijft de realisatie van een dergelijk informatiecentrum uitermate belangrijk vinden. Sterker nog, de plannen voor realisatie liggen al klaar. Vandaar dat we zeker op zoek zullen gaan naar andere financiële middelen.

OneStat.com Web Analytics