Gemeente Voorschoten

Persberichten - Ted Schaepman winnaar vrijwilligersonderscheiding 2006 Uitgebracht op: maandag 11 september 2006

Wethouder Kleijweg reikte op 9 september 2006 de Vrijwilligersonderscheiding 2006 uit aan de heer Ted Schaepman. De heer Schaepman ontving de onderscheiding als blijk van waardering voor zijn warme, brede inzet voor Voorschoten 97 en een weeshuis in Roemenië waarvan hij mede oprichter is. Hij toont zich daarmee een ware ambassadeur voor het vrijwilligerswerk!

De heer Schaepman toont zich met zijn brede en intensieve inzet een voorbeeld van maatschappelijke betrokkenheid in de Voorschotense samenleving. Ook is hij bereid verder dan ons dorp en onze landgrenzen te kijken om zijn energie in een goede zaak te stoppen. Niet alleen denken, maar ook doen en niet alleen beleid, maar ook de uitvoering. Zijn intensieve inzet, naast zijn baan, getuigt van een grote maatschappelijke betrokkenheid. Hij verdient het om de Vrijwilligersonderscheiding 2006 te ontvangen, als blijk van waardering voor zijn jarenlange bijdrage aan het vrijwilligerswerk in Voorschoten en daarbuiten.

De heer Schaepman is een grote stuwende kracht achter Voorschoten 97, zowel op bestuurlijk niveau, als op kader- en uitvoerend niveau. Zon tien jaar geleden was hij een van de grondleggers van de fusie die tot Voorschoten 97 heeft geleid. Met zijn warme enthousiasme heeft hij zich in dat proces een ware bruggenbouwer getoond. Kenmerkend voor de heer Schaepman is dat hij tot op de dag van vandaag, ná het neerleggen van zijn bestuursfunctie, het sleutelbeheer en de alarmopvolging voor de kantine is blijven verzorgen. Hij motiveert dit zelf als volgt: "Ik vind het nooit leuk om midden in de nacht uit bed te moeten, maar ik weet dat ik dit makkelijker verwerk zonder zenuwen dan anderen". Daarnaast is de heer Schaepman een van trouwste supporters van Voorschoten 97, was hij een actief lid van de technische commissie en speelde hij een belangrijke rol bij het mede organiseren van de voetbalwedstrijden van Voorschoten 97 tegen betaald voetbalclubs.

Een andere kwaliteit van de heer Schaepman is het enthousiastmeren van sponsors. Dit heeft negen jaar geleden geleid tot het opzetten van een weeshuis in Roemenië via Zuster Fabiënne van Sisters of Charity. Met enkele vrienden is hij dit project gestart en dit heeft uiteindelijk geresulteerd in de realisatie van dit weeshuis waar nu dertig kinderen permanent worden opgevangen. Het betreft kinderen die wees zijn of een handicap hebben. Doelstelling is om voor deze kinderen het leven in een gezin na te bootsen. Letterlijk vanaf de basis is de heer Schaepman bij dit inmiddels succesvolle project betrokken. Van het zoeken van een locatie, het maken van een plan van aanpak in samenspraak met de Roemeense autoriteiten tot de afronding van het bouwproject eind negentiger jaren. Sindsdien is de heer Schaepman nog regelmatig teruggeweest voor een stukje controle, toezicht en inventarisatie naar verdere wensen, verbeteringen en om te bekijken hoe met de kinderen gaat. Binnenkort is het de bedoeling om dit project over te dragen aan SOS Kinderdorpen om de continuïteit te waarborgen.

De Vrijwilligersonderscheiding geeft de inwoners van Voorschoten de mogelijkheid om een persoon of organisatie die veel betekent voor het vrijwilligerswerk in Voorschoten te eren. De prijs bestaat uit een oorkonde en een kunstwerk van de Voorschotense kunstenares Tineke Porck.


- einde bericht -