Politie Haaglanden

Persberichten van 11 september

Haaglanden, 11-09-2006

Verdachte inbraak aangehouden
Den Haag - Twee mannen van 20 en 21 jaar uit Rijswijk en Wateringen zijn maandagnacht 11 september rond 03.30 uur aangehouden op verdenking van inbraak. Getuigen betrapten het tweetal op heterdaad toen zij probeerden een betaalautomaat in de parkeergarage aan de Heemstraat open te breken. Bij aankomst van de politie renden de twee verdachten weg maar even later konden ze worden aangehouden.

Zonder helm levert bekeuringen op
Den Haag - Een 18-jarige bromfietser uit Den Haag werd zondag 10 september 21.00 uur in de Jan Hendrikstraat staande gehouden voor het rijden zonder helm. Bij nadere controle bleek de verdachte niet in het bezit te zijn van een bromfietscertificaat en de bromfiets was opgevoerd. Hij kon met drie bekeuringen op zak naar huis.

22 aanhoudingen bij verkeersactie in Haaglanden Haaglanden Bij een grote verkeers - alcoholcontrole in de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 september op Rijksweg A13 nabij tankstation Ruyven werden in totaal 22 automobilisten aangehouden. In totaal nam de politie 1022 blaastesten af. Negentien automobilisten werden betrapt op het rijden onder invloed. De hoogste score bedroeg 885 ug/l. Een 22-jarige Rotterdammer blies als beginnend bestuurder 165 ug/l en kreeg eveneens een proces-verbaal. Daarnaast werden twee personen aangehouden omdat zij zich verzetten bij aanhouding en omdat zij hun persoonsgegevens niet op wilden geven. Bij de verkeersactie werd samengewerkt met het Openbaar Ministerie, Inspectie Verkeer en Waterstaat, Belastingdienst, KLPD, Vreemdelingendienst, Technische Recherche, Bureau Levende have. De aangehouden verdachten kregen direct een dagvaarding mee voor zittingen die zijn gepland in november en december. Aan de gecombineerde actie deden 64 man mee.

Rijden onder invloed
Naaldwijk Een 21-jarige automobilist uit Maasdijk werd op vrijdag 8 september om 01:00 uur op het Sint Jorispad aangehouden. Politieagenten zagen de man met vrij hoge snelheid rijden en trachtten de automobilist te achterhalen. Hij probeerde zich aan zijn naderende aanhouding te onttrekken door hard weg te rijden. De agenten troffen zijn auto korte tijd later leeg aan, de automobilist werd korte tijd later aangetroffen in een nabijgelegen kas waar hij zich trachtte te verstoppen. Hij werd alsnog ingerekend en blies aan het bureau 670 ug/l. Met een bekeuring en zonder rijbewijs kon de man later lopend naar huis. Een 37-jarige automobilist uit Maasdijk werd maandag 11 september om 00:30 uur op de Verdilaan aangehouden. De automobilist viel op door zijn slingerend rijgedrag en blies 790 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.