BredeSchoolNet


5,5 miljoen voor tijdig signaleren problemen

Er komt extra geld voor de jeugd(gezondheids)zorg. 5,5 miljoen euro voor het tijdig signaleren van problemen. Het geld kan o.m. worden gebruikt voor de nieuw op te richten Centra voor Jeugd en Gezin.

Staatssecretaris Ross trekt de komende zes jaar 5,5 miljoen euro per jaar extra uit om problemen bij kinderen tijdig te signaleren en waar nodig in te grijpen.

Met dit extra geld krijgt de jeugd(gezondheids)zorg meer mogelijkheden om sneller in te grijpen als een kind in de problemen dreigt te raken. Ook moet het hulpaanbod voor kinderen en hun ouders worden verbeterd. Hierin is ook een rol weggelegd voor de nieuw op te richten Centra voor Jeugd en Gezin.

Ross maakte dit bekend tijdens de slotmanifestatie van Operatie JONG in Den Haag. ZonMw, de organisatie voor gezondheidsonderzoek en innovatie, komt binnenkort met een voorstel voor invulling van de module Vroegsignalering en Interventies'. De komende maanden zullen deskundigen kijken welke interventies het meest gewenst zijn. Het signaleren en monitoren van opvoedingsproblemen en samenwerking rond preventie van kindermishandeling zijn prioriteiten.

De module Vroegsignalering en Interventies' gaat deel uitmaken van een meerjarig ZonMw-programma Jeugd , dat hiaten in de kennis over effectieve methodieken moet gaan opvullen.