Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (11/9)

TILBURG, 11 september 2006

Politie arresteert tweede verdachte dodelijke schietpartij Tilburg Noord

TILBURG: De politie heeft vanmorgen een 25-jarige Tilburger aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van een 23-jarige Tilburger op maandag 28 augustus jl. Die avond vond een schietpartij met dodelijke afloop plaats in de omgeving van de Stokhasseltlaan. De verdachte wordt donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Op vrijdag 1 september jl. arresteerde de politie in deze zaak al een 21-jarige Tilburger. Deze verdachte zit nog in voorarrest.

Dinsdag 29 augustus jl. formeerde de politie een Team Grootschalig Onderzoek naar aanleiding van een schietincident met dodelijke afloop, dat maandag 28 augustus rond 21.00 uur plaats vond in de omgeving van de Stokhasseltlaan in Tilburg Noord. Hierbij kwam door vuurwapengeweld een 23-jarige inwoner uit Tilburg om het leven.

Het rechercheteam is nog steeds op zoek naar getuigen van de schietpartij. Zo is er kennelijk een automobilist gestopt die vanuit zijn auto heeft staan kijken. De politie is op zoek naar deze bestuurder en mogelijk andere getuigen die zich tot op heden niet gemeld hebben. Zij kunnen via 0900-8844 contact op nemen met de politie. Er werken nog 15 rechercheurs aan deze zaak.

Man opgepakt na rijden onder invloed

TILBURG: De politie heeft gisteravond omstreeks 22.00 uur, op de Ringbaan West een 25-jarige Tilburger aangehouden ter zake het rijden onder invloed. De automobilist blies 770 ugl (1,75 promille). De verdachte verzette zich bij zijn arrestatie. Ook gingen enkele omstanders zich er mee bemoeien, die probeerden de verdachte te ontzetten.

De politie was ter plaatse gegaan na een melding dat er een conflict gaande was. Daar bleek dat de verdachte met zijn auto tegen een stoeprand gereden was, het voertuig had daardoor een klapband opgelopen. Hij kreeg over zijn rijgedrag kennelijk ruzie met de twee andere inzittenden. Daarop is de politie door een voorbijganger gewaarschuwd. De agenten constateerden dat de bestuurder gedronken had. Na enkele mislukte pogingen voldeed hij aan de blaasproef, waarbij werd vastgesteld dat de bestuurder fors in overtreding was. Hij blies ruim drie keer het toegestane maximum. Het rijbewijs van de verdachte is ingenomen.

Tilburgers aangehouden vanwege bezit harddrugs en verboden wapen

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 00.30 uur op de Stoeterijstraat een 24-jarige Tilburger aangehouden vanwege het bezit van harddrugs. De politie trof tijdens de controle van de auto van de verdachte op de achterzitting een handtas aan met daarin tien gripzakjes met cocaïne. Het ging in totaal om iets meer dan 10 gram. Ook lagen er inbrekerswerktuigen in de auto. De verdachte gaf toe dat de drugs van hem waren. Hij verklaarde het voor eigen gebruik te hebben gekocht. Tevens werd vannacht omstreeks 00.05 uur op de Dr. Lovinkstraat een 22-jarige Tilburger aangehouden vanwege wapenbezit. De man had een knipmes met stootplaat bij zich. Bovenstaande controles vonden plaats op basis van de Wet Wapens en Munitie en de daarin aan de politie toebedeelde bevoegdheden.

Man beroofd van 50.000 euro

TILBURG: Een 35-jarige Duitser heeft zaterdag aangifte gedaan van de diefstal van 50.000 euro. Hij had het geld meegenomen naar een hotel omdat hij een dure auto van een particulier wilde kopen. Hij had de verkoper via Internet leren kennen. Toen hij het geld toonde, nam de verkoper het af en rende daarmee weg.

De Duitser was zaterdagochtend naar een hotel in Tilburg gekomen. Daar had hij een afspraak met een man om een auto te kopen. Hij had de verkoper via Internet leren kennen. Na enkele contacten hadden zij de afspraak gemaakt om de koop in Tilburg te laten plaats vinden. In het hotel vroeg de verkoper aan de Duitser of hij het geld bij zich had. Hierop legde de koper het geld op tafel. De verkoper pakte snel het geld en ging er vandoor, daarbij de Duitser verbouwereerd achter latend. Nadat hij zich realiseerde dat hij bestolen was, stelde het slachtoffer nog een achtervolging in. De dief was echter via een andere uitgang verdwenen. Het slachtoffer slaagde erin via de GSM-telefoon contact op te nemen met de dief. Deze verklaarde dat hij hem in Eindhoven op het station weer zou ontmoeten. De aangever is vervolgens naar Eindhoven gegaan waar hij tevergeefs op de andere partij gewacht heeft. De dader zou een getinte man zijn, circa 1.75 meter lang met een verzorgd kort kapsel. De politie heeft een aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

De politie heeft al eerder gewaarschuwd voor het kopen van goederen via Internet. Het is zeker niet aan te raden om grote bedragen aan contant geld mee te nemen bij het bezichtigen van een auto of een ander duur object als de aanbieder daarvan volkomen onbekend is.

Politie op zoek naar daders muntenroof

BERKEL-ENSCHOT: Tijdens een muntenbeurs die gisteren in een horecagelegenheid aan de Bosscheweg werd gehouden hebben onbekenden een plateau met daarop 12 bijzondere munten gestolen. De politie is nog op zoek naar de daders. Een standhouder ontdekte gistermiddag omstreeks 13.30 uur dat uit zijn kraam een plateau met 12 munten was gestolen. Een getuige vertelde hem dat er een man en een vrouw kort daarvoor zich verdacht voor zijn stand hadden opgehouden. De vrouw was zodanig voor de man gaan staan dat hij kennelijk het plateau kon stelen. Het gaat om een plateau met 12 gouden munten. De munten hebben onder meer een opdruk van Lodewijk van Beieren en Napoleon. Ook zat er een vrijmetselaarspenning bij uit 1783. De politie stelt een nader onderzoek in.

Grote verkeerscontrole in Tilburg West

TILBURG: Het politieteam Tilburg West heeft vrijdagavond in het werkgebied samen met partners een grote verkeerscontrole gehouden. Er werden ruim 200 bekeuringen uitgeschreven vooral voor snelheid (71) en het niet dragen van de autogordels (53). Naast twintig agenten van het eigen team werkten ook het Verkeershandhavingsteam, de ANWB, de Rijksdienst Weg Verkeer en twee medewerkers van de Belastingdienst mee aan de controle. Het doel van de actie was om de verkeersveiligheid in het gebied te bevorderen. De organisatoren spreken van een geslaagde actie waarbij goed met de andere diensten is samengewerkt.

De controles vonden plaats aan de Lage Witsiebaan, de
Bijsterveldenlaan en de Bredaseweg. Er werden onder meer 262 autos en 35 bromfietsen gecontroleerd. Diverse bekeurde bromfietsers kozen voor een afwerking via bureau HALT, dit in het kader van het project Broem Effe Normaal. Drie bromfietsen werden uit het verkeer genomen. Het ging daarbij om tweewielers die opgevoerd waren, een begrenzer hadden of niet verzekerd waren.

Op de Bredaseweg, op de parkeerplaats van de hockeyclub aan de Zwartvenseweg, kreeg de politie ondersteuning van medewerkers van de ANWB, RDW en motorrijtuigenbelasting Opvallend was dat er veel automobilisten rondreden met kapotte verlichting van het motorvoertuig. Deze mensen kregen de mogelijkheid om ter plaatse de lamp te (laten) vervangen. De RDW keek naar technische staat van voertuigen. Er werden meerdere mankementen geconstateerd, waarvoor bekeurd is. Er zijn 71 motorvoertuigen geflitst door het verkeershandhavingsteam met het statief. De hoogst gemeten snelheid was twee keer 121 km/u.

Verdere overtredingen, in totaal 131, waarvoor geschreven zijn:

Snor-, bromfietsen

- 1 geen gele platen / vlakken

- 2 niet dragen helm

- 11 te hoge constructiesnelheid

- 1 geen deugdelijke reminrichting

- 4 niet op eerste vordering tonen bromfietscertificaat
- 2 niet op eerste vordering tonen verzekering
- 1 geen verzekering afgesloten voor snorfiets Motorvoertuigen

- 2 rijden zonder rijbewijs

- 1 onnodig geluid (piepende banden)
- 1 negeren eenrichtingsverkeer

- 1 kind 3 tot 12 jaar niet in gordel
- 53 niet dragen autogordel

- 24 niet op eerste vordering tonen rijbewijs
- 15 niet op eerste vordering tonen kentekenbewijs
- 1 niet op eerste vordering tonen keuringsbewijs
- 1 uitlaat niet gas dicht

- 4 niet stoppen voor roodlicht driekleurig
- 1 defect groot licht

- 2 niet handsfree bellen

- 1 defecte richtingaanwijzer

- 1 geldigheid van de APK vervallen

Auteur: Willem van Hooijdonk