Ingezonden persbericht


LANCOM Systems introduceert de L-54 Dual Wireless
Nieuwe router en access point met twee draadloze radiomodules

Tilburg, 11 september 2006 - LANCOM Systems introduceert de nieuwe L-54 Dual Wireless. Deze oplossing heeft twee geïntegreerde dualband radiomodules en twee LAN-interfaces. Deze nieuwe L-54 kan tegelijkertijd de twee standaard Wireless LAN-frequenties (WLAN) op 2.4 en 5 GHz gebruiken. Een draadloze distributiestructuur (WDS) opzetten, WLAN-repeater-functionaliteit en een redundante netwerkinfrastructuur zijn andere toepassingen die met deze oplossing mogelijk zijn.

De draadloze 5 GHz band is in heel Europa goedgekeurd voor gebruik buitenshuis. Dit maakt een goedkope WLAN-verbinding over grote afstanden mogelijk. Door de beschikbaarheid van deze frequentie kan de oplossing ver uit elkaar gelegen gebouwen tegelijkertijd verbinden via hetzelfde netwerk. De andere beschikbare radiomodule kan dan in de 2.4 GHz mode gezet worden om lokaal een WLAN-cel te creëren.

De O-D60a en O-D80g Airlancer Extender-antennes hebben polarisatiediversiteit en werken hierdoor naadloos samen met de nieuwe L-54. Om een optimale gegevensuitwisseling in alle kantooromgevingen en magazijnen te garanderen, gebruikt de oplossingen vier antenneverbindingen.

De oplossing biedt de beste beveiliging omdat alle standaard encryptie- en authenticatiemethodes zijn geïmplementeerd. De nieuwe 'background scanning'-functie identificeert draadloos alle access points en clients van derden in de omgeving.

Christian Schallenberg, Executive Vice President Product Marketing van LANCOM Systems: "De LANCOM L-54 Dual Wireless combineert een hoog prestatieniveau met een breed scala aan beveiliging- en beheerfuncties. De oplossing voldoet aan alle eisen die de moderne WLAN-bedrijfsnetwerken stellen aan een access point."

Meer informatie en een gedetailleerde datasheet zijn online te downloaden op: http://www.lancom-systems.nl

De LANCOM L-54 Dual Wireless is nu verkrijgbaar voor 499,- euro exclusief btw.

Over LANCOM
LANCOM Systems GmbH is een vooraanstaande Duitse producent van betrouwbare en innovatieve communicatieoplossingen voor grote ondernemingen, mkb-bedrijven, overheden en andere organisaties. Het bedrijf levert oplossingen en software voor IP-gebaseerde VPN-, VoIP- en draadloze netwerken, inclusief ondersteuning en dienstverlening. De oplossingen zijn speciaal ontwikkeld voor zakelijke klanten. LANCOM richt zich vooral op producten voor internettoegang met geïntegreerde, hoogwaardige firewalls voor ADSL-, SDSL-, ISDN- en UMTS-toegang. Daarnaast focust het bedrijf zich op uitvoerige oplossingen voor netwerkverbindingen en -beveiliging met Virtual Private Networks (VPN), draadloze netwerken (Wireless LAN) en Voice over IP. Het hoofdkantoor van LANCOM Systems GmbH is gevestigd in Würselen bij Aken. Daarnaast heeft het bedrijf verkoopkantoren in München, Reading, Wenen, Bolzano, Madrid, Tilburg en Praag. Ralf Koenzen en Ulrich Prinz hebben het bedrijf opgericht en zijn de Managing Directors. Meer informatie is te verkrijgen op www.lancom-systems.nl

Voor foto's of meer informatie:

LANCOM Systems GmbH Benelux
Jan Buis
Tel.: 013-547 00 34
E-mail: jan.buis@lancom.de

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Gijs van Beek / Mirja van Baggem
Tel.: 030-656 50 70
E-mail: lancom@lvtpr.nl