Ingezonden persbericht


Kenniscentrum Veilig & Gezond Werken elektrisch gereedschap in de lucht

Actuele informatie over veilig en gezond werken en technische gegevens over elektrisch gereedschap zijn sinds kort te vinden in het digitale Kenniscentrum Veilig & Gezond Werken van Makita. Wie elektrisch gereedschap gebruikt of aanschaft heeft te maken met voorschriften over stof, trillingen en geluid. Hoe je veilig werkt, volgens de regels en welke gereedschappen je daarbij kunt gebruiken, is niet altijd duidelijk. Het Kenniscentrum informeert op het snijvlak van techniek en gezond werken.

Drie soorten informatie

Over veilig en gezond werken en verbetering van arbeidsomstandigheden is op internet veel informatie te vinden. De informatie focust echter veelal op wat niet mag en wel moet en is vaak weinig praktijkgericht en concreet. In het Kenniscentrum Veilig & Gezond Werken op www.makita.nl bundelt de internationale gereedschappenproducent drie soorten informatie: actuele informatie over hoe het moet, wat je als werkgever of gebruiker zelf aan veilig werken kunt doen en technische informatie over recent ontwikkeld gereedschap. De informatie is bestemd voor iedereen die betrokken is bij de aanschaf van elektrisch gereedschap of professionals die het gebruiken.

Stof, trillingen en geluid

Via de homepagina van de website van Makita is het Kenniscentrum aan te klikken. In paar muiskliks wordt de bezoeker duidelijk wat er speelt rond de drie hoofdonderwerpen stof, trillingen en geluid. Deze drie onderwerpen zijn vervolgens onderverdeeld in de relevante regels en normen, hoe je veilig werkt en technische informatie. Het Kenniscentrum informeert ook over relevante actualiteiten in de bedrijfstak en geeft links naar externe bronnen voor wie meer wil weten.

Gebruiker centraal

De Japanse cultuur wordt gekenmerkt door een continu streven naar beter. Makita brengt dat dagelijks in de praktijk. Het resulteert in elektrisch gereedschap van hoge kwaliteit. Dat vertaalt zich in een lange levensduur, maar ook in de afwerking, gebruiksvriendelijkheid, prestaties van de machine en ingebouwde veiligheid. De gebruiker, dus ook zijn gezondheid, staat daarbij altijd centraal.